Hjem Nyheter Hunter Bidens laptop ikke lenger bortforklart som «russisk desinformasjon»

Hunter Bidens laptop ikke lenger bortforklart som «russisk desinformasjon»

USA Historien om funn på Hunter Bidens laptop er sann likevel, innrømmer New York Times.

Hunter Biden.

I 2020 kunne New York Post avsløre innholdet av skandaløse e-poster, lydfiler, bilder og video funnet på en hensatt laptop tilhørende Hunter Biden, sønn av den amerikanske presidenten Joe Biden. Innholdet dreide seg blant annet om Hunter Bidens korrupte forretninger i Ukraina, muliggjort via hans fars innflytelse, men også mengder av bilder og videomateriale som viser Biden ha seksuell omgang med prostituerte og mindreårige, samt ruser seg på «crack».

På omtrent en tredjedel av bildene av mindreårige finnes den samme 14-årige jenta, som ifølge en kilde dessuten skal være en slektning av Biden.

Avsløringene ble den gang møtt av protester fra New York Times, som i en rekke «faktasjekkartikler» fram til senest september 2021 betegnet opplysningene som «russisk desinformasjon, usubstantierte og ikke nyhetsverdige». Også andre aktører kastet seg fort på mørkleggingskampanjen, og New York Post ble utestengt fra Twitter etter å ha publisert opplysningene.

Men nå, ett og et halvt år senere, har altså New York Times kastet inn håndkleet og innrømmet at historien om funn på Bidens laptop er sann og har nyhetsverdi. Ifølge avisen er e-postene og de andre filene nemlig blitt autentisert av anonyme personer som er kjent med dem og med etterforskningen mot Hunter Biden.