Hjem Nyheter Norge Hvalrossen Freya likte mennesker alt for mye – drept av norske myndigheter

Hvalrossen Freya likte mennesker alt for mye – drept av norske myndigheter

8

NORGE Hvalrossen Freya sjarmerte hele Norge da hun dukket opp på badeplasser og havner i Oslofjorden i sommer. Nå har norske myndigheter avlivet henne fordi folk ikke fulgte myndighetenes oppfordringer om å holde seg unna hvalrossen.

Hvalrossen Freya likte båter. Skjermbilde Youtube.

En hvalross som i sommer oppholdt seg i Oslofjorden fikk navnet Freya og ble nokså populær blant mennesker. Hvalrossen hører egentlig hjemme i et arktisk klima, men kom av en eller annen grunn til Oslofjorden hvor hun solte seg på båter og brygger.

Hvalrossen var åpenbart veldig nysgjerrig og så ut til å sette pris på menneskers selskap. Norske myndigheter har i løpet av sommeren sendt ut flere advarsler og oppfordringer til folk om å holde seg unna Freya.

Dette har imidlertid ikke blitt fulgt da store folkemengder har samlet seg rundt kjendishvalrossen for å ta selfies og klappe henne. I noen tilfeller skal mennesker til og med svømt sammen med Freya.

Selv om det tidligere i sommer ble hevdet at avliving av Freya var «uaktuelt» fordi det er en fredet art, ble Freya søndag morgen drept av Fiskeridirektoratet, med henvisning til «offentlig sikkerhet», skriver VG.

– Beslutningen om å avlivning ble tatt etter en helhetsvurdering der vi konkluderte med at menneskers liv og helse kunne være i fare, sier Frank Bakke-Jensen fra Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

Avgjørelsen har skapt sterke reaksjoner blant allmennheten og norske myndigheter har nå fått kritikk fra hele verden. Ifølge Fiskeridirektoratet var det i utgangspunktet en plan om å flytte Freya, men det ble til slutt vurdert som for «komplisert» og «en farlig prosess».

– Vi forstår at denne avgjørelsen kan skape reaksjoner blant publikum, men jeg er trygg på at det var en riktig avgjørelse. Vi har fokus på dyrenes velferd, men menneskers liv og helse må komme først, sier Frank Bakke-Jensen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
The goyim knows
The goyim knows
1 måned siden

Hvalrossen Solberg var upopulær, en fare for rikets sikkerhet, men fikk likevel leve.

Roar
Roar
1 måned siden

Ser ikke hvorfor det skulle være for «komplisert» og «en farlig prosess» å flytte hvalrossen, om de mente den var til fare for mennesker. Billigere er vel heller svaret.

Kim Larsen
Kim Larsen
Svar til  Roar
1 måned siden

Det samme tenkte jeg. De kunne skutt den med sånne bedøvelse nåler å flyttet den til Svalbard.

Men de valgte heller og spare de pengene å se situasjonen ann.

Til slutt ble de vel for bekymret at deres mangel på handling skulle føre til at noen skulle komme for nær å bli skadet som da hadde ledet til kritikk.

Hvil i fred Frøya.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Fascinasjonen over «eksotiske» dyr som hvalrossen Freya er forståelig, men hvalrosser har ingen ting å gjøre i Oslofjorden eller andre fjorder. Den hører hjemme i arktiske strøk, sammen med sine artsfeller. Dyr «på avveie», som kan utgjøre en trussel mot mennesker, må uskadeliggjøres, om nødvendig avlives. Det hele er vår tids føleri for og med dyr, der de nærmest gis humane egenskaper. Slik det var med hvalen Hvaldimir for en tid tilbake. Vi vil så gjerne klappe, kose og kjæle med alle slags dyr, og det er greit med katter og hunder, men ikke med de ville og potensielt farlige.

Bjarne
Bjarne
Svar til  proverbs 26:11
1 måned siden

Akk – så mangt og meget kan utgjøre trussel mot mennesker – ikke minst svermeriet om det trusselfrie liv.
La oss ofre en hvalross, en ulv, en bjørn – på velferdbehovets hellige alter.
Dermed trengs jo ikke egentlige problem å ses i øynene; menneskedyr «på avveie» -som ingen ting har her å gjøre, og vår tids føleri, klapp, kos og kjæl for og med de.
Selv ikke de ville og potensielt farlige politikere, philosæmiter og øvrig perfumert elite trenger vi å belemre vår årvåkne sanser med heller, for disse er jo nærmest gitt humane egenskaper.

https://ust.chatango.com/um/c/l/clairvoyantostrich/img/l_1.jpg

Kim Larsen
Kim Larsen
Svar til  proverbs 26:11
1 måned siden

Må si meg enig med deg også.

Jeg er imot å unødig drepe dyr. Men som du sier så hører ikke den hjemme i Oslo fjorden, så det og avlive den for å sørge for trygg ferdsel for allmenheten viktigere.

Roger M
Roger M
1 måned siden

Nei, den hører ikke til i Oslofjorden, men de kunne vel gjort noe annet enn å drepe den om ikke de ville spise den da.

straight pride
straight pride
1 måned siden

Var vel folkefellesskapet Freya satt i gang som var det «farlige» tenker jeg. Hennes Norrøne navn og evne til å samle Norges etniske befolkning ble nok litt for ‘nazi’ for de judeomarxistiske anti-Nordiske styresmakter i Oslo.