Hjem Verdensanskuelse Nasjonalsosialisme Hvem er nasjonalsosialist?

Hvem er nasjonalsosialist?

8

KOMMENTAR Det finnes mennesker som kaller seg nasjonalsosialister men som ikke er organiserte. Kan de da ses på som nasjonalsosialister?

Bilde: Fra rettslokalet i Göteborg 2019. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen

Den politiske skoleringen i våre skoler opplever jeg som fraværende. Slik var det på min tid på ungdomsskolen og på videregående. Hva jeg mener med dette er at barna lærer seg om ideologier på en høyst overfladisk måte. Det legges større vekt på å hamre inn det «rette» verdigrunnlaget.

Da jeg ble eldre så kjøpte jeg en bok om politisk idéhistorie tilpasset for en kjapp gjennomgang på høyskolen og universitetet. Beskrivelsen av fascisme og nasjonalsosialisme imponerte virkelig ikke, det var av samme type overfladisk skolering og smålige argument mot ideologiene og ingenting som virkelig var utdypende. Jeg opplevde den gang som nå en følelse av å ville ta disse professorene som hadde skrevet boken i nakken og sparke de så langt unna universitetet som mulig.

Jeg er derfor fullt bevisst på at den generelle svensken og jeg ble oppfostret med en luke om ulike politiske ideologiers historie og også hvordan demokratiet som styreform fungerer. Ettersom våre fiender bevisst forvrenger hva nasjonalsosialismen og fascismen står for så har vi på mange måter måttet finne nasjonalsosialismen selv hos de som representerer den. Disse representanter har lest og studert representanter fra Det tredje riket, bygget videre på deres idéer og satt det sammen.

Over lang tid har jeg iakttatt mennesker som på en eller annen måte kaller seg for nasjonalsosialister eller NS, en del av disse menneskene er verken organiserte eller bedriver noe særskilt arbeid for å fremme ideologien. Disse uorganiserte menneskene ser seg åpenbart som nasjonalsosialister, mye på grunn av at de føler de står nærmere ideologien sammenlignet med andre ideologier. De føler at de samtykker med deler av jødespørsmålet, rasespørsmålet, miljøsynet eller alle politiske standpunkter i Den nordiske motstandsbevegelsens program.

Jeg ser definitivt ikke disse som nasjonalsosialister, av den anledning at organisering og kamparbeid mot rasens fiender er essensielt for ideologien. Om man ikke oppfyller disse to kriteriene så anser jeg ikke at man skal kalle seg for NS. I mine øyne deler personene bare delvis verdensanskuelsen og bør derfor bare ses som sympatiske til den nasjonalsosialistiske verdensanskuelsen.

For å være konkret: Jeg ser en person som gjør litt og kanskje ikke forstår alt med nasjonalsosialismen, men som organiserer seg og bedriver kamparbeid høyere enn den som kan mye om ideologien men som ikke ens på det simpleste plan kan realisere det ideologien forespråker – organisering. Samme er det med de som forlater organiseringen og det felles arbeidet med å kjempe mot fiender mot vår rase. De slutter å være nasjonalsosialister og kan bare bli det igjen når de organiserer seg igjen og gjenopptar arbeidet mot rasens fiender.

Når det kommer til organisering så sier det seg selv, nasjonalsosialismen ser at folket i nasjonen organiserer seg etter en stat som kommer til å styre og organisere for å bringe frem det beste i folket og gjøre folket så sterkt som mulig. Gruppen vinner over det enkelte individet og jo større gruppe du har desto større potensiell slagkraft, spesielt om du kan få alle til å arbeide etter samme målsetting. Også om du som individ ikke oppfyller mine krav for tilfellet så behøver det ikke alltid å være slik, du kan ta steget og organisere deg!

De anonyme menneskers meninger

Jeg vil også passe på å advare for de menneskene som har en masse anonyme meninger om ideologien og utførelsen av kamparbeidet. De er mest sannsynlig ikke organiserte og dermed sitter de og skriver om kampen fra et utenforstående perspektiv der de moraliserer og finner på idéer fra sitt skrivebord. Derfor feilbedømmer de ofte virkeligheten for de har ikke riktige parametere i sin kritikk.

Ofte fokuserer ikke disse personene på å løfte frem organisering eller kampen for det innebærer å være selvkritisk, noe som få mennesker klarer å være. Det kan til og med gå så langt at de aktivt forsøker å finne feil eller gjøre mindre feil mer betydende i formål av å forsøke å forklare hvorfor personer ikke skal organisere seg.

Da er det bedre å mane opp til kamparbeid og organisering selv om man selv erkjenner at man ikke er klar for det. Jeg vil avslutte med å si at denne teksten skal ses som en oppmuntring til organisering, i allefall vil jeg få dere som leser dette til å begynne og tenke på hvorfor dere ikke er organiserte. Dere burde deretter endre deres livsstil slik at dere kan bli organiserte og påbegynne det felles kamparbeidet som ekte nasjonalsosialister.

Opprinnelig publisert 29. oktober 2021.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
1 år siden

Jeg trenger ikke «ideologi» men Sannheten. Forstår du, som skriver her? Individ først og «gruppe» etterpå, ikke omvendt. NS kan spille i dag positive rolle, men uten åndvitenskapen NS er bare historie.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Ikke alle kan eller vil være aktivister men sympatisører eller støttespillere. Er det galt? Reservasjon overfor personlig involvering kan skyldes hensyn til familie og arbeid, uten at jeg forsvarer passivitet i ett og alt. «Skrivebordsideologer» er kanskje ikke det DNM trenger så mange av, men også tanker og ideer må drøftes, noe disse kan bidra med. Ett eksempel fra vår nære fortid er Knut Hamsun, som bidro på sitt vis, i høy alder, i forsøket på å skape et nytt Norge under krigen, noe han selvsagt har fått nazistempel for, sammen med mange andre, mindre kjente.

russleman
Svar til  proverbs 26:11
2 måneder siden

Det er sant at enkelte folk har andre hensyn de må ta, som f.eks. familie, og det er en valid bekymring, men ofte ser jeg at folk bruker dette som en unnskyldning til ikke å gjøre noe som helst. Det er mye arbeid bak kulissene som kan hjelpe aktivistene på gata og som involverer veldig lite risiko. Man ikke bare nøye seg med å sende inn et økonomisk bidrag i ny og ne og innbille seg at man gjør en forskjell, og for å være ærlig har jeg inntrykk at det dreier seg om latskap vel så ofte som frykt… Les mer »

Sist endret 2 måneder siden av russleman
proverbs 26:11
proverbs 26:11
Svar til  russleman
2 måneder siden

Takk for kommentar. Jeg er en «oldtimer» som vel ikke egner meg så godt lenger for aktivisme eller praktisk innsats, og dessuten bor jeg langt fra «begivenhetenes sentrum», som Oslo eller Bergen. Det slo meg forresten at iflg MSM var det kun en håndfull nordmenn med i demonstrasjonen i går, mens det store flertallet var svensker og dansker. Er det så få hardhudede unge hvite nordmenn, uredde og målbevisste, som er i stand til eller våger å stille i en slik markering? Da er SIAN bedre rustet med mannsmot, men de er jo kun opptatt av islam og koranbrenning, så..

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
Svar til  proverbs 26:11
2 måneder siden

SIAN? 2 personer som alltid må ha politiet som beskyttelse? Kan vel ikke kalle det mannsmot, men bedre rustet hvis du inkluderer politiet. Handling skal de nå ha pluss for. MSM er MSM, tro ikke på alt de skriver. Ja, nordmenn er generelt mer redde for å begi seg inn i kampen enn det svensker er. Mange nordmenn sitter bare på sidelinjen og klager, så hatten av til de nordmenn som faktisk tør å gå til handling.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
Svar til  proverbs 26:11
2 måneder siden

Ellers vil jeg jo si at du proverbs bidrar bra med kommentarer, så tommel opp for det.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
Svar til  Nasjonalsosialist
2 måneder siden

Ja, det stemmer nok – Lars Thorsen og Anna Bråten, som ble utsatt for drapsforsøk for en tid siden. Det koster å gå imot Islam i Norge. Ikke mange er villige til å gjøre det de gjør. Takk for positive ord. Jeg prøver, på mitt vis, å bidra med det jeg kan.

Tom Hauge
Tom Hauge
Svar til  proverbs 26:11
2 måneder siden

Vi er en NORDISK Motstandsbevegelse. Vi driter i hva som står på passet ditt eller ikke. Det sier seg selv at det er mer praktisk og økonomisk for svensker i sør Sverige og Dansker å være med på en demo i Oslo enn det er for Nordmenn i Bergen, Trondheim eller lenger opp i Nord norge å reise ned. Og at det bare skal ha vært 5 nordmenn til stedet er typisk msm løgn. «Da er SIAN bedre rustet med mannsmot, men de er jo kun opptatt av islam og koranbrenning, så..» Eller rustet med særdeles lav IQ! Totalt uten… Les mer »