Hjem Artikler Hvem styrer over utdelingene av de finansielle krisepakkene i USA?

Hvem styrer over utdelingene av de finansielle krisepakkene i USA?

STORFINANS Verdens største fondforvalter BlackRock kontrolleres av jødiske finanshaier. I løpet av den siste uken har de fått enda mere makt.

Tyren ved Wallstreet. Foto: AndrewHenkelman (CC BY-SA 4.0)

Nettavisen Nordfront har tidligere skrevet om BlackRocks befatning med Tyskland. I det siste avsnittet av podkasten Fash The Nation tar de opp nyheten om at det kommer til å være BlackRock som det eneste finansielle foretaket som får bestemme hvilke som får ta del av redningspakken til USA for å redde kriserammede forretninger under den nåværende koronaepidemien.

Ifølge det finansielle ukebladet Barron’ så kurset BlackRock 7 billion-nivået i dollar (eng: 7 USD trillions) over forvaltete ressurser i starten av 2020. For å se omfanget av hvor mye penger dette foretaket kontrollerer kommer jeg til å skrive ut hele beløpet i siffer og i kroner. 74 208 680 000 000 norske kroner!

Hva kan vi sammenligne med for å få litt perspektiv? Det nåværende norske statsbudsjettet er på 1 446 milliarder, altså 1 446 000 000 000 kroner. Med slike sifre så innser til og med den mest hjernedøde filosemitten at den som kontrollerer BlackRock har mye makt innenfor den globale finansverdenen.

En del av midlene som de forvalter kommer fra amerikanske pensjonsfond. Altså er det blant annet med vanlige hvite amerikaneres penger som dette foretaket kan styre hvilke foretak som skal slås ut og hvilke som skal få klare seg. Ikke ulikt hvordan det er i Sverige med de svenske AP-fondene. BlackRock har plassert enorme summer i aksjer hos jødisk-eide og kontrollerte mediekonserner i USA.

BlackRock ble dannet stort sett av en mindre jødisk gruppering. Visse har gått av, en annen har dødd, men den jødiske makten i foretaket kan ikke på noe annet vis forklares bort. I BlackRocks globale eksekutive komité er det mange jødiske navn; jeg velger å ta frem det høyeste lederskapet.

I styret sitter mennesker med flere ulike etnisiteter, men jødiske navn dominerer, særlig med tanke på hvor liten andel de utgjør i verden.

Det som har hendt i uken er at Federal Reserve og det amerikanske finansdepartementet kommer i det minste prinsipielt til å slås sammen. Federal Reserves styreledere har i nyere tid vært: Jøden Alan Greenspan (1987–2006); jøden Ben Shalom Bernanke (2006–2014); jødinnen Janet Yellen (2014–2018); den nåværende er Jerome Powell (2018–) som er av europeisk herkomst.

Posisjonen som visestyrleder i Federal Reserve har også vært dominert av jødiske individer. Jøden Donald Kohn satt på posten mellom 2006–2010, jødinnen Janet Yellen satt mellom 2010–2014, jøden Stanley Fischer satt mellom 2014–2017. Nåværende visestyreleder er Richard Clarida (2018–) er av ukjent etnisitet.

Hvem sitter som finansminister i USA? Det gjør jøden Steven Mnuchin. Mnuchin er en bankmann fra det velkjente jødiske bankfirmaet Goldman Sachs, han var dessuten glad for at Powell ble nominert til styreleder. Om du er en som tror at det er «bare en tilfeldighet» at en jødisk person sitter som finansminister så tar du feil.

Jack Lew (2013–2017) er jøde. Tidligere jødiske personer som har sittet som finansministre er Robert E. Rubin (1995–1999). Rubin satt som ordfører for CFR mellom 2007–2017. Lawrence H. Summers (1999–2001).

Jødiske personer har også de seneste årene vært de som har tatt over finansministerposten en kort tid ved maktoverganger etter valg. Stuart A. Levey, Neal S. Wolin, Adam J. Szubin.

Som vise-finansminister finner vi også flere jøder i nyere tid. Lawrence H. Summers (1995–1999), Stuart. E. Eizenstat (1999–2001), Neal S. Wolin (2009–2013), Sarah Bloom Raskin (2014–2017). Det kan selvsagt finnes flere, men disse er de mest tydelige.

Council on Foreign Relations (CFR) er en organisasjon som det egentlig skulle behøves å skrives flere bøker om. David Rockefeller har sittet der tidligere som styreleder. Wikipedias artikkel om organisasjonen forteller om en organisasjon som har hatt store deler av det politiske amerikanske etablissementet som medlemmer under flere tiår. Fink og Rubin er med i CFR og styreleder for organisasjonen er jøden David Rubenstein og presidenten i organisasjonen er jøden Richard N. Haass.

Den enes død, den andres brød bruker man å si; finanskriser har blitt skapt også før under urolige tider for at andre mennesker skal sko seg på de som går under, om det er slik også denne gangen vil tiden vise.

Enorme pengesummer skapes av riksbanker og deles ut til banker for nullrente samtidig som bankene selv tar ut rente når de låner til foretakene og individer. Alle disse milliardene kastes ut nå til banker, storforetak og børshaier som var med og skapte krisen fra første begynnelse.

Hvordan kan man motivere en arbeider å gå og jobbe for 17 000–36 000 i måneden samtidig som staten gir kapitalistene mangfoldige milliarder i sikringsmidler, hva er rettferdigheten i det?

De små konkurrerende foretakene til folk går under mens folk får bidrag fra staten, da er det lett å spekulere om at dagens erkekapitalister kanskje med vilje har skapt en finansiell krise for å knekke sine motstandere og erobre enda større deler av markedet. Kanskje får vi aldri rede på det. Den som lever får se.