Hjem Nyheter Hvit kvinne mishandlet på grunn av rasetilhørighet og Trump-sympatier

Hvit kvinne mishandlet på grunn av rasetilhørighet og Trump-sympatier

USA Tre unge negresser angrep en 57 år gammel hvit kvinne etter å ha anklaget henne for å like Trump og erklært at de hater hvite mennesker.

De tre mistenkte. Foto: NYPD.

Jill LeCroix (57) er en hvit kvinne med fem barnebarn. Under en busstur i New York, 9. juli, ble hun trakassert og angrepet av tre negresser som nå er mistenkt for hatkriminalitet.

– Før de slo meg sa jenta med grønt hår at jeg sikkert likte Donald Trump. Jeg svarte: «Jeg elsker ham», fortalte LeCroix til New York Post.

New York-politiets enhet for hatkriminalitet etterforsker forbrytelsen. Avisen New York Post beskriver også hendelsen som en «anti-hvit» forbrytelse, og legger til spørrende anførselstegn rundt ordet. Dette til tross for at dette ser ut til å være en veldig tydelig rasistisk motivert hatkriminalitet.

– Hun med grønt hår sa at hun hater hvite mennesker, måten vi snakker på, hater hvit hud og sa at hun var en gangster, sier LeCroix og fortsetter:

– Jeg var den eneste hvite personen på bussen. Da vi passerte St. John’s Cemetery, sa hun: «Det er her jeg skal begrave deg.»

Den svarte kvinnen som startet konfrontasjonen skal også ha sagt at LeCroix ville «få det hun fortjente» og at alle hvite mennesker ville få det. New York Post påpeker også at LeCroix selv har tre raseblandede barn, men det reddet henne ikke fra det svarte hatet.

Etter at LeCroix ble slått blodig, lo kvinnene da de gikk av bussen. Så langt er angriperne ikke identifisert, men politiet har frigitt filmer og bilder fra overvåkingskameraer som viser de tre negressene.