Hjem Nyheter Hvite barn en minoritet i USA innen fire år

Hvite barn en minoritet i USA innen fire år

USA Hvite barn vil være i mindretall i USA om fire år, melder det amerikanske folketellingsbyrået. Hvite generelt vil være i mindretall innen 2043.

USA

Ifølge det amerikanske folketellingsbyrået Bureau of the Census vil hvite mennesker være i mindretall i USA innen år 2043. Hvite barn, anslår byrået, vil være en minoritet allerede om fire år, i 2020.

– Innen 2020 er mer enn halvparten av nasjonens barn ventet å tilhøre en minoritetsrase eller etnisk gruppe.

Den raskest voksende gruppen skal være er personer av latinamerikansk opphav. 68 prosent av disse skal også være 33 år eller yngre, melder Pew Research Center i en nylig publisert rapport.

Interessant i sammenhengen er at amerikanske myndigheter opererer med rasebegreper, og blant annet spesifiserer at de ikke anser latinamerikansk som en egen rase, men snarere en etnisk gruppe.

I folkefiendtlige Dagbladets artikkel om saken derimot, er saken en annen. Der blir hvite konsekvent skrevet i anførselstegn, som om hvite egentlig ikke eksisterer. Avisens fokus er også at utviklingen burde uroe republikanere, da ikke-hvite i større grad stemmer på demokratene.

Kilde:
For U.S. children, minorities will be the majority by 2020
Om 30 år vil hvite amerikanere som Greg og Vicky være i mindretall