Hjem Nyheter Hvite brasilianere vil løsrive seg og skape egen nasjon

Hvite brasilianere vil løsrive seg og skape egen nasjon

0

BRASIL Det (((gammelmedia))) kaller høyreorienterte demonstranter skal på onsdag ha stormet nasjonalforsamlingen i Brasils hovedstad.

brasil_demostranter

De cirka 40 demonstrantene som ønsker militærkupp i Brasil stormet på onsdag nasjonalforsamlingen før de ble arrestert og tatt inn til avhør av politiet.

– Dette er skremmende, og det er en advarsel. Vi er på vei tilbake til en tid med ekstremisme, sa Betinho Gomes, medlem i nasjonalforsamlingen, i en kommentar.

Også i Rio de Janeiro var det uroligheter på onsdag. Politiet avfyrte tåregass og gummikuler mot en rasende folkemengde som protesterte mot økonomiske innstrammingstiltak i byen. Politisk uro rundt tidligere president Dilma Rousseff og flere korrupsjonssaker har preget landet det siste året.

Les også: Belgiske soldater sprayet med tåregass og vannkanoner under demonstrasjon

Brasils økonomi, som er den største i Sør-Amerika, er i dyp krise. Økonomien krympet 3,8 prosent i fjor, og Det internasjonale pengefondet (IMF) anslår at den vil krympe ytterligere 3,3 prosent i år. Arbeidsledigheten i landet var på 11,6 prosent i juli – opp 3 prosentpoeng på ett år – og samtidig ligger landets budsjettunderskudd an til å bli nesten 400 milliarder kroner i 2016.

Hvite Sør brasilianere ønsker å bryte vekk fra resten av Brasil

brasil_kart

Samtidig i den sørlige delen av landet ble det den 1. oktober i år gjennomført en undersøkelse som viser at 96 prosent av sør-brasilianerne stemte for å bryte vekk fra resten av Brasil. Majoriteten befolkningen i Sør-Brasil er hvite, med portugisisk, italiensk, tysk og andre europeiske aner, i motsetning til resten av Brasil hvor den største majoriteten er svarte eller raseblandende.

hvitebrasilanere
Hvite brasilianere feirer Oktoberfest i Santa Cruz do Sul.

Avstemningen ble arrangert av «The South Is My Country», en bevegelse som ønsker at Sør-Brasil skal løsrive seg fra resten av landet. Det er ulike grunner til at sør-brasilianere er så opprørte. For det første må de betale høye avgifter for å finansiere resten av landet. For det andre er toppolitikere i landet funnet skyldig i korrupsjon, og for det tredje fører  myndighetene en aggressiv «assimileringskampanje» for å få hvite og ikke-hvite brasilianere til å raseblandene seg i de store byene.

hvitebrasilanere2
Brasilianerne av ukrainsk avstamning feirer påske i Curitiba

– Vi i sør har forutsetninger for å klare oss selv og generere rikdom. I dag produserer vi et fjell av rikdom i skatter og ytelser som er eksportert, og det er ingen motpart, sier forretningsmannen José Gonçalves.

Selv om stemmene ikke er juridisk bindende, sier mange at de heller foretrekker å bli en del av Portugal igjen, i stedet for å være en del av Brasil.

Kilder:
Demonstranter stormet Brasils nasjonalforsamling
A half-million Brazilians want to break away and form a new country

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg