Hjem Nyheter Norden Hvite, heterofile menn som hater hvite, heterofile menn

Hvite, heterofile menn som hater hvite, heterofile menn

0

KAPITALISME Petter Stordalen har gjestet Almedalsuken og holdt en tale som ikke vek nevneverdig fra den liberal-demokratiske og den angivelige sosialistiske enden av den ideologiske og politiske skalaen.

Petter Stordalen champagne-skåler med en knippe av det norske kulturaristokratiet. Foto: TV2

Investoren, kapitalisten og “hotellkongen” Petter Stordalen var invitert både som gjest og for å holde tale 1. juli under Almedalsuken og han benyttet der muligheten til å angripe det som nok kan samles i hattebetegnelsen “Hvite, heterofile menn”.

– Norden styres fortsatt av sånne som meg. Hvite, heterofile menn på 55 pluss. Det er ingenting å juble for. Jeg skammer meg litt når jeg ser min egen datter på 27 år i øynene. Dere tror kanskje utviklinga har gått i riktig retning? Nei, dessverre er det ikke sånn, hevdet Stordalen.

Andre temaer Stordalen tok for seg inkluderte kjønnsfordeling i arbeidslivet, og spesielt i høyere posisjonerer, Donald Trump, den angivelige økende polariseringen i samfunnet og barrierer som i følge Stordalen blir flere og større.

Stordalen fortsatte:

– Vi som bor i Norden trenger ikke kjempe for at barna våre får fri skolegang. Vi behøver ikke kjempe for gratis sykehelseordning. Vi behøver ikke demonstrere for ytringsfrihet. Vi behøver ikke å leve i frykt for bomber og krig, og vi behøver ikke å gi oss ut på en livsfarlig reise fra land vi ikke lenger kan bo i. Det som våre forfedre har kjempet for er selvsagt for oss i dag. Så hvorfor står jeg her da? Jo, ettersom vi lever i en verden som trues av polarisering. Spenningen mellom stormaktene øker. Barrierer bygges istedenfor å brytes ned.

Vi ser dermed at kapitalmakten har fått narrativet inn i sitt spor og de herskendes tankesett siver inn i samfunnets ulike vev. Det kan være at Stordalen også har et personlig og privat motiv i så måte, med hensyn til hans lesbiske søster Karen-Anne Stordalen. Nordic Choice, som Petter Stordalen grunnla, har da også blant annet inngått formelt samarbeid med Pride-Sverige.