Hjem Nyheter Norden Hvite, heterofile menn som hater hvite, heterofile menn

Hvite, heterofile menn som hater hvite, heterofile menn

2

KAPITALISME Petter Stordalen har gjestet Almedalsuken og holdt en tale som ikke vek nevneverdig fra den liberal-demokratiske og den angivelige sosialistiske enden av den ideologiske og politiske skalaen.

Petter Stordalen champagne-skåler med en knippe av det norske kulturaristokratiet. Foto: TV2

Investoren, kapitalisten og «hotellkongen» Petter Stordalen var invitert både som gjest og for å holde tale 1. juli under Almedalsuken og han benyttet der muligheten til å angripe det som nok kan samles i hattebetegnelsen «Hvite, heterofile menn».

– Norden styres fortsatt av sånne som meg. Hvite, heterofile menn på 55 pluss. Det er ingenting å juble for. Jeg skammer meg litt når jeg ser min egen datter på 27 år i øynene. Dere tror kanskje utviklinga har gått i riktig retning? Nei, dessverre er det ikke sånn, hevdet Stordalen.

Andre temaer Stordalen tok for seg inkluderte kjønnsfordeling i arbeidslivet, og spesielt i høyere posisjonerer, Donald Trump, den angivelige økende polariseringen i samfunnet og barrierer som i følge Stordalen blir flere og større.

Stordalen fortsatte:

– Vi som bor i Norden trenger ikke kjempe for at barna våre får fri skolegang. Vi behøver ikke kjempe for gratis sykehelseordning. Vi behøver ikke demonstrere for ytringsfrihet. Vi behøver ikke å leve i frykt for bomber og krig, og vi behøver ikke å gi oss ut på en livsfarlig reise fra land vi ikke lenger kan bo i. Det som våre forfedre har kjempet for er selvsagt for oss i dag. Så hvorfor står jeg her da? Jo, ettersom vi lever i en verden som trues av polarisering. Spenningen mellom stormaktene øker. Barrierer bygges istedenfor å brytes ned.

Vi ser dermed at kapitalmakten har fått narrativet inn i sitt spor og de herskendes tankesett siver inn i samfunnets ulike vev. Det kan være at Stordalen også har et personlig og privat motiv i så måte, med hensyn til hans lesbiske søster Karen-Anne Stordalen. Nordic Choice, som Petter Stordalen grunnla, har da også blant annet inngått formelt samarbeid med Pride-Sverige.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
2 år siden

Stordalen har investerat stort i Almedalen och givetvis är han där för att marknadsföra sig. Bög, feminism och klimatångest är inne i år så väl på plats slår han givetvis ett slag för att förbjuda bilar, könskvotering och sprida hat mot heterosexuella män. Även Trump och Putin fick en släng av sleven. Han har byggt en modernistisk styggelse vid namn Kokoloko centralt i Visby. Hotellet består av fem byggnader, varav fyra är klätt med galvaniserad plåt och den femte är putsad svart. Visby är en gammal Hansastad med mycket av det ursprungliga bevarat och gotlänningarna hatar det. Naturligtvis blir det… Les mer »

Martin
Martin
2 år siden

Slike typer som Stordalen er ekstremt skadelige for vårt folk.
Bare vås han lirer ut av seg, men det værste er at mange svelger giften, og siden han er rik tror folk han har rett fordi han en profilert og rik type..