Hjem Nyheter Hvite skolebarn besøker moské og ber til Allah

Hvite skolebarn besøker moské og ber til Allah

MULTIKULTUR Et bilde av hvite skolebarn som besøker en moské spres nå på Internett. Bildet viser hvordan barna ber til Allah med fornøyde lærere i bakgrunnen.

moske-hvitebarn

Et bilde av hvite skolebarn som besøker en moské spres nå på internett. Det viser en skoleklasse fra Vinkenbuurg i Nederland som besøker en moské i byen Zwolle der de også vil «prøve» å be til Allah. I bakgrunnen kan man se at barnas lærere åpenbart ser fornøyde ut.

Bildet har fått stor oppmerksomhet, spesielt etter et tysk par fikk en bot på 300 euro etter at de nektet å la sin 13 år gamle sønn delta på en tur til en moské som guttens skole arrangerte. I et brev til skolen henviste familien til «ideologiske grunner». De understreket også at de var bekymret for vold i forbindelse med besøket. I brevet skrev de: «I mange år har vi hørt rapporter om religiøst motivert vold tilknyttet islamske personer.»

Foreldrene har nektet å betale boten, og saken er under undersøkelse av aktor Peter Müller-Rakow som skal avgjøre om rettssak skal igangsettes mot foreldrene eller ikke.

Kilder:
Picture of the day – European kids pray to Allah
Föräldrar risikerar rättegang