Hjem Historie «Holocaust» under lupen Hvordan kan de vite? – del én

Hvordan kan de vite? – del én

«HOLOCAUST» Vedrørende hvordan narrativet om Operasjon Reinhard har blitt konstruert på et særdeles svakt bevisgrunnlag.

Sko fra de påståtte ofrene for Operasjon Reinhard, utstilt for propagandistiske formål.
Foto: Adam Jones, Ph.D., CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons.

Holocaust Denial on Trial, eller HDoT, forsøker å svare på spørsmålet om hvordan vi vet om de påståtte dødsleirene Treblinka, Belzec og Sobibor. Dette er et godt spørsmål ettersom alle disse leirene ble ødelagt av tyskerne, og lite fysiske bevis ble igjen.

Hvordan vet vi om dødsleirene i Operasjon Reinhard, Treblinka, Belzec og Sobibor?

Treblinka, Belzec og Sobibor under krigen:

Innen en måned etter åpningen av Belzec (november 1941), den første utryddelsesleiren som ble bygget, begynte rapporter fra den polske undergrunnen å dukke opp. Viktigst av alt noterte disse rapportene at store mengder jøder gikk inn i leiren og ikke kom ut igjen. Tilsvarende rapporter om Treblinka og Sobibor oppstod raskt etter at nazistene åpnet disse utryddelsesleirene. Informasjonen nådde de jødiske ghettoene, og i 1942 leverte den polske motstandskjemperen Jan Karski informasjon om utryddelsesleirene til de vestlige allierte. Det florerte rykter om drapsmetoden. Krigstidspublikasjoner utenfor det nazist-okkuperte Europa trykte opp noen av rapportene. Siden mange krigstidspåstander manglet autoritativ informasjon, spredte falske eller ubekreftede rykter seg bredt. Presis informasjon om dødsleirene var uforutsigbar på grunn av nazistenes innsats for å skjule sine forbrytelser. På samme måte var det å formidle hemmelig informasjon under krigen svært farlig.

Holocaust Denial on Trial: OPERATION REINHARD: HOW WE KNOW ABOUT THE OPERATION REINHARD DEATH CAMPS

Første avsnitt handler om rykter og rapporter. Presis informasjon var ‘uforutsigbar’, hva det nå betyr. Jeg tror utilgjengelig er et bedre ord. HDoT nevner også rapportene fra den polske undergrunnen, et emne jeg skrev en dramatisering om. De polske undergrunnsrapportene samsvarer ikke med hverandre, det offisielle «holocaust»-narrativet eller virkeligheten. Du kan lese alle rapportene og om den historiske konteksten rundt dem i boken «Auschwitz: Eyewitness Reports and Perpetrator Confessions of the Holocaust» av Jürgen Graf (sider 81–102). Her er noen eksempler:

Dokument 17 (Dato: April 1943):

Leiren Auschwitz mangler gass for å forgifte fangene; av økonomiske årsaker blir mennesker halvveis forgiftet og deretter brent. I krematoriet er veggene flekket av blod – hvis en person som er sløvet av gassens virkning våkner opp inne i ovnen, skraper han betongen med fingrene mens han kjemper mot døden. Det samme skjer under forbrenninger i friluft, der de forgiftede menneskene inne i kremasjonsgropene gjenvinner bevisstheten etter en stund. Legender går om disse kremasjonsgropene – de er kjent som ‘evige ildsteder’ fordi de brenner dag og natt.

«Auschwitz: Eyewitness Reports and Perpetrator Confessions of the Holocaust», av Jürgen Graf, side 88.

Dokument 19 (Dato: April 1943):

Jødene ble massehenrettet. Da jeg dro, var det omtrent 15 000 fanger i Auschwitz. Av de registrerte hadde minst 60 000 blitt myrdet. Basert på den sikre informasjonen jeg fikk på stedet så kan jeg fastslå at tyskerne brukte følgende drapssystemer:

a/ gasskamre. Ofrene må kle seg nakne, deretter blir de presset inn i kamrene og forgiftet; b/ elektriske kamre: Disse kamrene hadde metallvegger; ofrene ble ført inn, og de ble utsatt for høy spenning; c/ systemet med såkalte Hammerluft [tysk i original]: Dette er en luftmeisel. Det var spesielle kamre der meiselen falt ned fra taket, og der ofrene ble drept av lufttrykket ved hjelp av en spesiell innretning. d/ skyting: Dette brukes hovedsakelig som en form for kollektiv straff i tilfeller av ulydighet, der en av ti blir skutt.

«Auschwitz: Eyewitness Reports and Perpetrator Confessions of the Holocaust», av Jürgen Graf, side 89.

I det følgende avsnittet får vi vite at den kommunistiske sovjetiske hæren fysisk undersøkte de tre leirene og samlet vitneutsagn, og en annen gruppe samlet flere vitneutsagn. Og vi vet alle at vitneutsagn er en upålitelig form for bevis. Se de påfølgende delene i denne serien der jeg tar for meg dokumenter, rapporter og fysiske undersøkelser av hver av leirene.

Etterkrigsundersøkelser og vitnemål:

Sommeren 1944 frigjorde den sovjetiske hæren mange dødsleirer mens de rykket frem mot Berlin. Kort tid etter å ha funnet leirene, intervjuet sovjetiske hærundersøkere lokale landsbyboere og foretok fysiske undersøkelser av alle tre frigjorte stedene – Belzec, Treblinka og Sobibor. Fra 1944 til 1945 samlet Den sentrale jødiske historiske kommisjonen i Polen overlevende og tilskuervitnesbyrd om alle tre leirene, og publiserte til slutt memoarer og studier på polsk og jiddisch. På samme måte analyserte kommisjonen nazidokumenter knyttet til leirene. Høsten 1945 undersøkte etterforskere fra Sentralkommisjonen for etterforskning av tyske forbrytelser i Polen Belzec, Treblinka og Sobibor. De gravde opp flere graver i Treblinka og fant betydelige mengder aske, bein og andre kroppsdeler. Som andre kommisjoner samlet de vitneutsagn og analyserte nazidokumenter knyttet til leirene. De konkluderte med at Treblinka, Belzec og Sobibor hadde vært masseutryddelsesleirer. Sentralkommisjonen anslå det totale antallet ofre til 1 631 000 personer. Dette tallet har senere blitt vurdert på nytt og justert til rundt 1 400 000. Umiddelbart etter krigen noterte til og med noen nazistiske gjerningsmenn de forbrytelsene som ble begått i Treblinka, Belzec og Sobibor. For eksempel skrev Kurt Gerstein, en SS-offiser som hadde besøkt både Treblinka og Belzec, i 1945 en detaljert rapport om gassinger han var vitne til i Belzec.

Holocaust Denial on Trial: OPERATION REINHARD: HOW WE KNOW ABOUT THE OPERATION REINHARD DEATH CAMPS

Det nevnes også Kurt Gerstein. Kort oppsummert er hans vitnemål inkonsistent og til tider umulig. Du kan utforske hans tilståelser grundig ved å lese Carlo Mattognos bok «Rudolf Reder versus Kurt Gerstein – Two False Testimonies on the Bełżec Camp Analyzed» eller «Confessions Of Kurt Gerstein» av Henri Roques. Det er imidlertid mye å lese, så her er bare ett av mange eksempler på hvorfor han ikke er et troverdig vitne:

Neste morgen, litt før klokken 7, får jeg beskjed: den første transporten ankommer om ti minutter! Faktisk, etter noen minutter, ankommer det første toget fra Lemberg: 45 vogner, 6 700 personer hvorav 1 450 allerede var døde ved ankomst. Bak åpningene og gitteret, forskrekkende bleke og redde, barna stirret ut, med øyne fulle av dødens angst, det samme gjorde menn og kvinner. Toget ankom stasjonen: 200 ukrainere åpnet brutalt dørene og fikk folk ut av vognene ved å piske dem med sine lærremmer. En stor høyttaler gir ytterligere instruksjoner: å kle seg helt naken, også fjerne kunstige lemmer, briller osv. Lever verdifulle gjenstander til servicevinduet, uten kvittering. Knytt skoene forsiktig sammen i par (i påvente av innsamling av tekstiler), ellers, i haugen som lett steg til 25 meter i høyden, ville ingen ha vært i stand til å finne skoene som hørte sammen. Deretter går kvinnene og de unge jentene til frisøren som, med to eller tre klipp med saksen, klipper alt håret, slik at det forsvinner i store potetsekker. «Dette er ment for et spesielt formål, for ubåtene, for tetting eller noe sånt,» sier SS-Unterscharführer som er på vakt på dette stedet til meg.

T III — Halvsider 11 (slutt), 12 og 13 (begynnelse)

Deretter begynner prosesjonen å bevege seg. I fronten, en veldig pen ung jente, de følger veien, alle nakne, menn, kvinner, barn, uten kunstige lemmer. Jeg står over, på rampen, mellom kamrene, med kaptein Wirth. Mødre med diende babyer ved brystet: de går opp, nøler, går inn i dødsrommene. I et hjørne står en mann fra SS-enheten, korpulent, som sier med en smiskende stemme til disse ulykkelige: Ingenting vil skje med dere! Det vil bare være nødvendig å puste dypt i kamrene, dette utvikler lungene, denne innåndingen er nødvendig på grunn av sykdommene og epidemiene. Til de som spør hva som kan bli av dem svarer han: Ja, naturligvis, mennene må arbeide, bygge hus eller lage veier, men kvinnene vil ikke trenge å arbeide. Bare hvis de ønsker, kan de hjelpe til med husarbeidet eller på kjøkkenet. For noen av disse ulykkelige en liten glimt av håp som er nok til å få dem til å gå uten motstand de få skrittene som leder dem til kamrene. De fleste vet hva de skal forberede seg på, lukten forteller dem deres skjebne! De klatrer opp den lille trappen og så ser de alt. Mødrene med barna ved brystet, de små nakne barna, de voksne, menn og kvinner, alle nakne, de nøler, men de går inn i dødsrommene presset frem av andre som er bak dem eller av SS-mennenes lærpisker. De fleste uten å si et ord. En jødinne på rundt 40 år, med øyne fulle av flammer, roper at blodet som er utgytt her skal falle tilbake på morderne. Hun får 5 eller 6 slag med hestepisk i ansiktet fra kaptein Wirth personlig, så forsvinner hun også inn i kammeret. Mange ber. Jeg ber med dem. Jeg klemmer meg inn i et hjørne og jeg roper høyt til min Gud og deres. Hvordan jeg ville elsket å gå inn i kamrene med dem, hvordan jeg ville elsket å dø deres død. De ville da ha funnet en SS-offiser i uniform i kamrene deres. De ville ha tolket og behandlet saken som en ulykke, og det ville stille blitt henlagt. Men jeg har fortsatt ikke rett til å gjøre det; jeg må først avsløre hva jeg ser her!

«Confessions Of Kurt Gerstein», av Henri Roques, side 40/41.

Gerstein gir en beretning som er full av opprørende tysk brutalitet, akkurat det som fangevokterne som forhørte ham ville høre. Men så hevder han at det var en haug med sko som var 25 meter høy? Gjorde han dette for bevisst å gjøre sine tilståelser uholdbare, var han bare gal? Det kunne spekuleres mye i dette.

Deretter lærer vi at en uheldig ukrainsk mann ved navn Ivan Demjanjuk ble deportert til Israel, anklaget for å være ‘Ivan den grusomme’ fra Treblinka-leiren og deretter dømt til døden, bare for å finne ut at han ikke engang var i Treblinka. Så i 2010, da Demjanjuk var 91 år, ble han dømt for å være medskyldig til mord i Sobibor i stedet. Er det bare meg, eller høres dette ut som en komplett abort av rettferdighet? Du kan lære mer om Demjanjuk her.

Etterkrigsrettssaker:

I motsetning til de andre leirene ble personalet i Aktion Reinhard (Treblinka, Belzec og Sobibor) sakte tatt og stilt for retten. Da nazistene stengte leirene i 1943, ble personalet spredt og tildelt andre oppgaver. Noen døde før krigens slutt; andre antok falske identiteter og flyktet til andre land. I 1948–1950 ble noen av SS-offiserene som hadde tjenestegjort i leirene arrestert og stilt for retten. Noen av de ukrainske vaktene ble også arrestert og avhørt i 1944 og 1945, men deres vitneutsagn ble ikke tilgjengelige i Vesten før flere tiår senere.’

På 1960-tallet begynte Vest-Tyskland en serie etterforskninger av Operation Reinhard-leirene. Vest-Tyskland arresterte og rettsforfulgte en rekke SS- og ukrainske vakter som hadde tjenestegjort i en av de tre leirene. Rettssaken mot Adolf Eichmann i Israel på begynnelsen av 1960-tallet brakte betydelig oppmerksomhet til Operation Reinhard-dødsleirene. Flere overlevende fra Treblinka og Sobibor vitnet ved Eichmann-rettssaken. Offentlig interesse for disse leirene har ikke avtatt, og pågående innsats for å rettsforfølge vakter og personale fortsetter den dag i dag. For eksempel ble Ivan Demjanjuk, som hadde immigrert til USA, anklaget for å være «Ivan den grusomme» i 1986. «Ivan den grusomme» var en ukrainsk vakt av ekstrem grusomhet ved Treblinka-leiren. Demjanjuk ble deportert til Israel hvor han ble rettsforfulgt i 1987. Den israelske domstolen dømte ham og dømte ham til døden, men dommen ble omgjort etter anke da nye bevis viste at Demjanjuk hadde vært i Sobibor, ikke Treblinka. I 2010 ble han stilt for retten igjen for sin rolle i Sobibor. Han ble dømt i mai 2011.

Holocaust Denial on Trial: OPERATION REINHARD: HOW WE KNOW ABOUT THE OPERATION REINHARD DEATH CAMPS

Med det konkluderer jeg del én.

Opprinnelig publisert av Holocaust.claims.