Hjem Nyheter Norden I 2017 direktesendte han en voldtekt på Facebook – nå er han...

I 2017 direktesendte han en voldtekt på Facebook – nå er han dømt for drap på «feil person»

0

FLERKULTUR I 2017 direktesendte han en voldtekt på Facebook, nå er han dømt til 14 års fengsel for drap på feil person.

Adrian Aragy nærmest kamera. Direktesending på Facebook.

Armenske Adrian Aragy, som byttet sitt tidligere navn Emil Lemon Khodagholi, direktesendte i januar 2017 en voldtekt på Facebook, der to av hans afghanske kamerater Maysam Afshar og Reza Mohammed Ahmadi forgrep seg på en svensk kvinne.

– Så her skal en svensk hore knulles, jublet Aragy under sendingen, ifølge dommen fra tingretten.

Av de to afghanerne som utførte voldtekten ble den ene dømt til ett år og fire måneders fengsel, og den andre til to år og åtte måneders fengsel. Adrian Aragy ble blant annet dømt for å ha unnlatt å rapportere til politiet om en voldtekt som fant sted, samt for å ha krenket kvinnen på det groveste ved at han direktesendte voldtekten på Facebook.

I august 2018 ble imidlertid dommen senket ettersom Høyesterett slo fast at man ikke kan dømmes for å ha unnlatt å rapportere voldtekt hvis man samtidig også står mistenkt for å ha bistått i voldtekten, noe aktor opprinnelig hadde krevd.

Adrian Aragy, tidligere Emil Lemon Khodagholi. Foto: Facebook.

Den 26. mars ble Adrian Aragy på ny dømt for kriminalitet i Sverige, denne gang til 14 års fengsel for drap på “feil person”.

Den 2. august 2019 knivstakk han en mann i brystet ved en bussholdeplass i Eriksberg i Uppsala. Fire måneder etter drapet ringte han til politiet og erkjente seg skyldig. I avhøret oppgav Aragy at han hadde drept feil mann, at han hadde forvekslet den drepte med en annen person som hadde gått rundt og snakket stygt om ham.

Kilde: Uppsala tingsrätt Mål nr: B 5452-19

Les også:
Afghanerne bak Facebook-voldtekten blir ikke utvist fra Sverige
«Facebook-voldtektsmennene» har byttet navn
Facebook-voldtektsmann tiltalt for ny forbrytelse