Hjem Nyheter Ian Cranston – en ærens mann

Ian Cranston – en ærens mann

ANTI-HVITHET En hvit mann fra Oregon, USA har blitt tiltalt for drap etter å ha forsvart kjæresten sin mot en svart angriper.

Ian Cranston, en 27-årig hvit mann fra Oregon, USA, har blitt tiltalt for forsettlig drap på Barry Washington Jr., ifølge live5news. Hendelsen fant sted i Bend, Oregon den 19. september.

Cranston befant seg utenfor en klubb sammen med sin kjæreste, Allie Butler, da Washington Jr. aggressivt begynte å flørte med Butler foran Cranston. Da Butler avslo tilnærmelsene hans gikk Washington Jr. til angrep på henne, hvilket kan sees i videoen til venstre.

Cranston reagerer med å gå imellom kjæresten og angriperen hennes. Et kort basketak følger, før det blir avbrutt av et skudd avfyrt av Cranston i åpenbart selvforsvar. Washington Jr. dør som følge av skuddet.

Et rasemotivert angrep

Washington Jr. har tidligere kommet med anti-hvite uttalelser på sosiale medier, inkludert et ønske om å gå etter partnerne deres seksuelt.

Washington Jr. Skjermbilde: Telegram @TheWesternChauvinist

Medienes vinklinger

Til tross for de overveldende bevisene for Washington Jr. sin åpenbare kriminelle adferd så har amerikanske medier rapport om hendelsen med ulike variasjoner av overskriften: «Hvit mann siktet for å ha skutt svart mann som komplimenterte kjæresten hans».

Screenshot: Google.

Tydeligvis er det vanlig i afroamerikansk kultur å komplimentere kvinner med nevene sine.

Cranston har siden hendelsen befunnet seg i varetekt, uten mulighet for kausjon.

Les også:
Machete-innvandrer voldtok kvinne foran kjæresten