Hjem Nyheter IDF-soldater kjørte rundt med skadet palestiner på panseret

IDF-soldater kjørte rundt med skadet palestiner på panseret

VESTBREDDEN En video som sirkulerer på sosiale medier viser IDF-soldater som kjører rundt med en skadet palestiner fastspent til panseret. Talspersoner fra IDF hevder at «hendelsen» ikke er forenlig med hærens verdier og vil bli etterforsket.

IDF-soldater. Foto: https://www.flickr.com/people/45644610@N03CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

I et angrep på den israelsk-okkuperte Vestbredden lørdag morgen havnet de ifølge den israelske hæren (IDF) i en skuddveksling med palestinerne de hadde gått inn i området for å arrestere. Ifølge BBC ble en palestinsk mann skadet i kampene, og i stedet for å tilby ham legehjelp, valgte de sionistiske okkupasjonsstyrkenes «soldater» å spenne ham fast til panseret på bilen og kjøre rundt med mannen som et trofé.

IDF har tilstått krigsforbrytelsen etter at en video som tydelig viser hendelsen sirkulerer på sosiale medier. Den skadde mannens familie sier at de ba om ambulanse, men at de deretter tok mannen, festet ham fast på panseret og kjørte av sted med han. IDF kommenterer hendelsen:

Troppenes tilnærming vist i videoen er ikke i samsvar med IDFs verdier. Hendelsen vil bli etterforsket og håndtert på riktig måte.

Ifølge BBC ble mannen – som et øyenvitne identifiserte som en lokal innbygger – senere tatt med til Røde Halvmåne-leiren for å få behandling.