Hjem Nyheter Europa Ikke bare kjønn – nå skal man få bytte rase

Ikke bare kjønn – nå skal man få bytte rase

5

STORBRITANNIA Universitetsfagforeningen krever nå at man ikke bare skal bytte pronomen og kjønn, men også hvilken rase man skal være.

Har den jødiske skuespilleren Sasha Baron Cohen rett til å velge sin egen rase, eller driver han med undertrykkende «hvit» kulturell appropriering?

Hvem som helst skal uansett etnisk bakgrunn få lov til å «identifisere» seg som svart. Eller som en annen rase. Dette krever venstrelobbyister fra den britiske universitetsfagforeningen UCU (Universities and Colleges Union).

Kravet fremmes i en rapport som behandler den pågående konflikten om hvorvidt menn skal få identifisere seg selv – og bli behandlet – som om de var kvinner, uansett om de er biologiske menn eller ikke.

I rapporten krever UCU at man ikke bare selv skal få bestemme hvilket kjønn man identifiserer seg som eller er, men også hvilken menneskerase man er.

Våre regler innebærer et krav om å få slutt på alle former for diskriminering, trangsynhet og stereotyper. UCU har i lang tid gjort det mulig for sine medlemmer å identifisere seg selv, om det er som svart, funksjonshemmet, LHBT+ eller kvinner.

Feminister bekjemper feminister

De feministiske bevegelsene er ikke enige i spørsmålet om «egendefinerte kvinner». Under Theresa May la den britiske regjeringen frem et forslag om å lovfeste retten til å velge sitt eget kjønn, men ministrene har så langt skrinlagt planene etter kraftig kritikk fra kvinnelige velgere.

Ifølge Daily Mail har mange kvinnelige akademikere blitt trakassert av studenter og aktivister når de har stilt spørsmålstegn ved innføringen av såkalte transinkluderende bestemmelser. Det gjelder også store stjerner i feministbevegelsene som jødinnen Germaine Greer. Både hun og BBC-hallodamen Dame Jenni Murray – som fikk sparken for å på tv ha sagt at «kjønnsbytte» ikke kan gjøre en mann til en virkelig kvinne – har blitt utsatt for «deplattformering» (har blitt fratatt alle offentlige fora for diskusjon, red. anm.).

I London har skuespilleren Anthony Lennon, som ble født av irske foreldre, tidligere fått kritikk for å ha utnyttet de svartes privilegium etter å ha klart å få finansiering fra Kunstrådet gjennom å «identifisere» seg som «pånyttfødt afrikaner». Lennon fikk pengene fra et skattebudsjett som var øremerket for å finansiere ikke-hvite skuespillere.

Den jødiske komikeren Sacha Baron Cohen fikk med sin gamle karakter Ali G kritikk for å spille en hvit fyr fra Staines som identifiserte seg som svart. Cohen svarte kritikken med det ironiske spørsmålet «Is it because I is black?».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Its a clown world…
Det verste er at en god del folk helt sikkert biter på denne gang også. Den ultimate IQ-test, der mange vil feile dessverre.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Siste stikk fra de forbannede kulturmarxistene.

Espen
Espen
2 år siden

Når man ikke skulle tro det kunne bli mer absurd, så kommer det alltid noe nytt til å måpe av.

Espen
Espen
2 år siden
Hanne
Hanne
2 år siden

Dette her er helt sykt. Er i grunn tom for ord.