Hjem Nyheter Illegale rasefremmede migranter har ødelagt 5 000 oliventrær på den greske øya Lesbos

Illegale rasefremmede migranter har ødelagt 5 000 oliventrær på den greske øya Lesbos

HELLAS Illegale rasefremmede migranter fra den beryktede Moria-leiren på den greske øya Lesbos, har i noen intense dager kjempet kamper mellom rivaliserende afghanske innvandrergjenger, hostet mot politiet, samt hugget ned 5 000 oliventrær. Angrepet blir sett på som et angrep på gresk kulturarv.

Illegale migranter fra den tredje verden som har kommet for å «redde Europa», har nå hugget ned rundt 5 000 oliventrær på den greske øya Lesbos. Skjermbilde: Youtube.

Det har vært noen intense dager på den greske øya Lesbos der rundt 50 000 illegale rasefremmede migranter har slått seg ned i Moria-leiren som var tenkt å huse 3 000 personer. Leiren er svært beryktet for voldtekt, drap, opptøyer og kriminalitet.

To rivaliserende afghanske innvandrergjenger har stridt mot hverandre på samme tid som afrikanske migranter som har trosset karantenereguleringer har hostet mot det greske politiet.

De illegale migrantene tok seg også til å hugge ned rundt 5 000 oliventrær.

Det tar rundt 65–80 år for et oliventre å vokse opp og gi en regelmessig avkastning, noe som betyr at de ødelagte trærne vil gi katastrofale følger for den lokale økonomien. Hellas’ oliveneksport utgjør 700 millioner dollar per år.

Oliven er en essensiell del av gresk historie, kultur, arv og identitet og har vært en hjørnestein i den greske økonomien i minst 4 000 år. Hellas har siden bronsealderen produsert og eksportert oliven og olivenolje til omverdenen.

De gamle grekerne så oliventreet som en gave fra visdomsgudinnen, Athena. Under de gamle olympiske lekene ble olivengrener brukt som kroner, de vises på gamle athenske mynter og til og med i dag blir de brukt som bryllupskroner i greske bryllup.

Ettersom det tar flere tiår for oliventrær å bli produktive, er det fare for at marken nå vil bli dyrket med andre avlinger, slik at bønder kan tjene inntekter og overleve i bitre tider.

Kanskje verre enn selve ødeleggelsen av oliventrærne er det at de illegale rasefremmede migrantene på et dypere nivå har utført et angrep på gresk kulturarv og identitet, med tanke på den viktige rollen frukten har spilt i tusenvis av år i Hellas – og videre mot hele Europa.

Les også:
Migranter strømmer til jødisk-styrte asylmottak i Hellas
Fremadstormende rasefremmede inntrengere vandaliserte gresk-ortodoks kirke
OPPDATERT: Motstandsbevegelsens aktivisme trigger løgnpolitiker i Bergen