Hjem Nyheter Norge Imam i Drammen kritiserte Israel i 2019 – tiltalt på nytt for...

Imam i Drammen kritiserte Israel i 2019 – tiltalt på nytt for «hatefulle ytringer» i henlagt sak

2

YTRINGSFRIHET I Drammen ble nylig en pakistansk imam tiltalt på nytt i en tidligere henlagt sak for å ha ytret seg omkring Israel og jøder tilbake i 2019 på Facebook.

Bilde: Dommerklubbe. Foto: Jonund (CC BY-SA-3.0) via Wikimedia Commons.

En imam som kom til Norge fra Pakistan i 2006, Noor Ahmad Noor, ble anmeldt i 2021 av Hans-Christian Holm og Antirasistisk Senter for noen kritiske ytringer mot Israel og jøder han hadde postet ut på sin Facebookprofil to år før, tilbake i 2019. Saken ble omsider henlagt av politiet i august i år.

Etter påtrykk fra blant annet Ervin Kohn, forstander av det jødiske mosaiske trossamfunnet i Oslo samt lederfigur i Antirasistisk Senter, der han etter henleggelsen senere i august forlangte at selveste Riksadvokaten måtte pålegge selveste Statsadvokaten å ta saken om ytringene til imamen Noor på Facebook opp på nytt.

Kohn kom også ut med en konspirasjonsteori om at vårt norske rettssystem ikke prioriterte «hatefulle ytringer» mot jøder eller «antisemittisme».

Selv har Ervin Kohn kommet med antihvite hatefulle ytringer mot nordmenn, på vegne av Antirasistisk Senter, der han i et intervju med den ungarskspråklige flerkulturelle bloggen Északi Napló (Nordisk Visjon) i 2014 basunerte ut at «Norge er et altfor etnisk homogent samfunn», at vi som folk ikke har «god nok kunnskap om å leve i et flerkulturelt samfunn», at han og hans «godt finansierte organisasjon hadde en jobb å gjøre» med å få nordmenn til å lære seg å leve under et flerkulturelt samfunn, det å la seg bli etnisk fortrengt i vårt eget land. Likeså poengterte Kohn at noe av det verste nordmenn kan utsettes for, er «å bli beskyldt og stemplet som antisemitt eller rasist». Intervjuet kan ses nedenfor:

Etter henleggelsen av saken mot imamen og den påfølgende overklagen av henleggelsen av blant annet Hans-Christian Holm og Ervin Kohn, var politiinspektør Dag Einar Lyngås kjapp med å fortelle til Drammens Tidene den 28. august at saken skulle tas opp igjen.

Saken ble deretter vurdert på nytt hos politiet, som oversendte det til Statsadvokaten.

Statsadvokat Vibeke Gjøslien Martins har nå uttalt til Drammens Tidene at de har tatt ut tiltale mot imamen Noor, for ytringene han postet på sin Facebookprofil tilbake i 2019. Ifølge tiltalen gjelder det ytringer som er skrevet både på urdu og engelsk. I artikkelen som avisen har skrevet om tiltalen og saken, kan man se innholdet av de gjeldende ytringene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Moderne kjetter
Moderne kjetter
3 måneder siden

Det morsomme med Ervin Kohn er at han lever perfekt opp til stereotypien om den utspekulerte jøden som undergraver vertsnasjonen han befinner seg i. Han er som tatt rett ut av lærebøkene i 1930-tallets Tyskland.

Denne jøden forsøker å hindre lyse nordeuropeere i å holde sammen og bestå som folk i sine egne hjemland, og er samtidig frekk nok til å opphøye seg som et evig offer med moralsk autoritet. Konstant hykleri og forvrengning av virkeligheten.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
3 måneder siden

Kohn og det filosemittiske pakket som logrer for jødene bør lære seg at i Norge kan vi fortsatt ytre oss rimelig fritt(?), også om (((de utvalgte))), og deres undergraving av moral og samfunn. Er det for besværlig å oppholde seg i landet er det vel bare å ta aliyah? Har du jødisk mor er du hjertelig velkommen til jødestaten i Midtøsten, mens palestinerne, bosatt der i hundrevis av år, helst bør komme seg ut, slik at Israel kan bli 100% etnisk, noe jødene mener er utenkelig for alle andre nasjoner, som bør lære seg «multikultur».