Hjem Nyheter India gir amnesti til ulovlige immigranter – kraftige rasedemonstrasjoner oppstår

India gir amnesti til ulovlige immigranter – kraftige rasedemonstrasjoner oppstår

4

UTENRIKS India har vedtatt å gi statsborgerskap til en betydelig andel ulovlige immigranter, noe som har medført kraftige protester og demonstrasjoner.

Foto: AP / NTB scanpix

Onsdag 11. desember dette året vedtok det indiske parlamentet å gi amnesti til et betydelig antall ulovlige immigranter som for det meste har tatt seg inn over landets grenser hovedsaklig fra landene Bangladesh, Kina og Myanmar. Det som har medført mest overskrifter i vesten er at loven ikke inkluderer muslimer, disse er dermed ikke tenkt å anerkjennes amnesti. I India derimot er det selve amnestiet som har utløst protester, spesielt i nord-østlige regioner av landet, hvor antallet immigranter er stort.

De første immigrantene som kom til denne regionen, Assam, ble brakt dit av det kolonialistiske Storbritannia for å jobbe på te-plantasjene. Kapitalmakten hadde behov for raske, men billige hender. Nasjonsgrenser, lokal/regional/nasjonal identitet og lokal arbeidskraft og lønnsnivå var hindringer man måtte bryte ned i prosessen. Siden den gangen har denne delen av India hatt problemer med etnisk konflikt og vold.

Det er nettopp bekymringen for at den lokale og nasjonale identiteten skal undergraves og forsvinne, og jobbene og lønnsnivået settes under press som er oppgitt som hovedårsakene til protestene nå. Folk i disse regionene vet at det ikke spiller noen rolle i denne sammenhengen hvilken tro immigrantene har.

India har for øvrig tette bånd til Israel og en muslimsk befolkning (med lovlig opphold og statsborgerskap) på 200 millioner.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Heimdal
Heimdal
2 år siden

Hvert folk til sitt land og område = nøkkelen til fred og orden.
Flerkultur river ned enhver utviklet og særegen sivilisasjon.
Kilde: Romerrikets fall

Steinar
Steinar
2 år siden

Godt de gjør opprør mot globalismen

H.L
H.L
2 år siden

Provoserende å se hvordan globalister ødelegger ulike nasjoner og folk!
Knus globalismen!

Jarl
Jarl
2 år siden

Bra indere! Gjør opprør!