Hjem Nyheter Indisk minister: «Pfizer prøvde å pålegge India en erstatningsklausul»

Indisk minister: «Pfizer prøvde å pålegge India en erstatningsklausul»

COVIDVAKSINEN Vaksineprodusenten Pfizer forsøkte å tvinge India til å sette inn en klausul i importkontrakten for covid-19-vaksinen som ville bety at staten skulle dekke alle søksmål og erstatningskostnader for legemiddelgiganten. Det opplyser Indias minister for entreprenørskap og informasjonsteknologi Rajeev Chandrasekhar.

Indias minister for entreprenørskap og informasjonsteknologi, Rajeev Chandrasekhar. Foto: rajeev.in
Indias minister for entreprenørskap og informasjonsteknologi, Rajeev Chandrasekhar. Foto: rajeev.in

I et innlegg på Twitter skriver Indias minister for entreprenørskap og informasjonsteknologi, Rajeev Chandrasekhar, om oppførselen til den farmasøytiske giganten Pfizer under forhandlinger med den indiske regjeringen om å kjøpe selskapets beryktede vaksine mot covid-19, skriver Nordfront.

Ifølge ministeren forsøkte Pfizer å «bølle» India til å godta en erstatningsklausul – med andre ord at den indiske staten skulle dekke alle utgifter knyttet til søksmål og erstatning for bivirkninger av vaksinen.

Til slutt ble det ingen avtale mellom India og Pfizer ettersom den indiske regjeringen nektet å gi en vaksineprodusent beskyttelse mot søksmål, i motsetning til EU og USA. I stedet for Pfizers kontroversielle og eksperimentelle mRNA-genteknologi, valgte India å bruke tradisjonelle vaksiner produsert i sitt eget land, en lokalprodusert variant av Oxford-AstraZenecas vaksine og russiske Sputnik V, skriver RT. De skal også endelig ha kommet til enighet med Moderna, som i likhet med Pfizer laget en mRNA-basert vaksine, til tross for at disse legemiddelprodusentene i utgangspunktet også krevde beskyttelse mot erstatningskrav.

I innlegget anklager Chandrasekhar også den politiske opposisjonen i landet for å «pushe for utenlandske vaksiner under covid». Ministeren lenker også til et klipp der Pfizer-sjef Albert Bourla blir konfrontert av journalister fra Rebel News, da Boula er på vei til World Economic Forums møte i Davos angående legemiddelgigantens mange løgner om vaksinen:

Tucker Carlson i Fox News har også kommentert Rebel News sin utspørring av Pfizer-sjef Boula, og er overrasket over den juridiske immuniteten som Pfizer og andre vaksineprodusenter har fått i en lang rekke land mot å kunne få rettet søksmål mot seg, samt å bli holdt ansvarlige for skader etter vaksineproduktene deres: