Hjem Nyheter Indonesia vil forby sex utenfor ekteskapet

Indonesia vil forby sex utenfor ekteskapet

3

INDONESIA Om ca. 1,5 måneder ventes Indonesia å innføre en ny straffelov. Den nye loven vil blant annet innebære forbud mot sex utenfor ekteskapet.

Indonesias parlament. Foto: U.S. Department of State's Flickr account, Public domain, via Wikimedia Commons.

Om drøye ti dager ventes Indonesias parlament å gjøre det ulovlig med utenomekteskapelig sex, med en straffeskala opp til ett år, rapporterer Reuters. Det vil også bli ulovlig for partene i en parrelasjon å bo sammen uten å være gift.

Lovendringen vil også gjøre det ulovlig å fornærme presidenten eller statlige institusjoner og å uttrykke meninger som strider mot Indonesias statsideologi. Edward Omar Sharif Hiariej, Indonesias assisterende justisminister, forteller at den nye straffeloven forventes å vedtas 15. desember og vil gjelde for både indonesiske innbyggere og utlendinger. Bambang Wuryanta, en lovstifter involvert i arbeidet med lovforslaget, mener at at kan komme til å skje allerede neste uke.

Et tidligere utkast til straffelov skulle ha blitt innført i 2019, men resulterte da i landsomfattende protester. Titusentalls mennesker protesterte mot en straffelov som skulle begrense borgernes rettigheter. Lovforslaget har deretter fått noen endringer, blant annet at en dødsstraff kan gjøres om til livstids fengsel etter 10 års god oppførsel. Kriminalisering av abort med unntak for voldtektsoffer, og fengselsstraff for «svart magi» er to innslag i den foreslåtte lovendringen som ikke har blitt forandret siden 2019, skriver Nordfront.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Vi her i vesten kan jo heve øyenbrynene over slike konservative, ja reaksjonære vedtak i andre land, for vi verdsetter den individuelle friheten – til å begå synd – så høyt at andre hensyn må vike. Vi «driter i» tradisjonell moral og verdier, bortsett fra de hellige «menneskerettighetene», som er såkalt universelle og gjelder overalt. Men jeg mener at hvert folk, hver nasjon må få leve i tråd med egne verdier, som her i Indonesia og også i Iran, som jevnlig demoniseres pga sitt «moralpoliti» og krav til sømmelig atferd i det offentlige rom.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 måneder siden

Fascinerende hvordan noen land utvikler seg baklengs.

Men lykke til med å håndheve de restriksjonene 😂

Sist endret 2 måneder siden av Kim
Tom Hauge
Tom Hauge
2 måneder siden

Er de desperat etter gratis arbeidskraft eller??? De må da skjønne at et sånt loverk kommer til å gjøre forbrytere av masse folk som egentlig er helt normale borgere. Det kommer til å fylle fengslene og gi staten masse straffanger de kan bruke

Sist endret 2 måneder siden av Tom Hauge