Hjem Nasjonal kamp Informasjon om frihetsmarsjen i Helsinki den 6. desember

Informasjon om frihetsmarsjen i Helsinki den 6. desember

MOTSTANDSBEVEGELSEN Den nordiske motstandsbevegelsen i Finland arrangerer som kjent en Frihetsmarsj i Helsinki den 6. desember. Her følger ytterligere informasjon om arrangementet.

frihetsmarsj

Samlingen før marsjen skjer klokken 15:30 og samlingsplassen er Hakaniemi torg som ligger like ved Helsinki sentrum. Til torget kan man reise med tunnelbane, sporvogn eller buss, og fra Helsinki jernbanestasjon til Hakaniemi torg tar det rundt ti minutter til fots. Du kan selv planlegge din reise på reittiopas.fi/sv.

Vi anbefaler at man parkerer biler utenfor sentrum, ettersom det kan være vanskelig å finne parkeringsplasser i sentrale Helsinki.

Marsjen avgår klokken 16:00 (finsk tid). Innen dette gir vi instruksjoner til publikum, så vi oppfordrer alle til å være ute i god tid. Marsjruten er omtrent 20 minutter lang og slutter ved J.V. Snellmans statue der det vil bli holdt flere taler.

Arrangementet avsluttes senest klokken 17:30. Deretter går vi til fots til 612-foreningens marsj som arrangeres ved Tölö torg, noe som vil ta rundt en halvtime. Deltagere kan om de ønsker reise kollektivt til Tölö for å spare på føtter og tid, men Motstandsbevegelsens aktivister kommer til å gå til fots.

Vi ber om at alle deltagere kler seg ordentlig og minner om at all form for maskering er forbudt. Det er dessuten vårt ønske at alle som deltar i demonstrasjonen tar del i å rope slagord under marsjens gang. Det er forbudt å komme alkoholpåvirket til plassen eller å ta med seg alkoholholdig drikke. Røyking er heller ikke tillatt, hverken under selve marsjen eller når det holdes taler.

Vi anbefaler alle deltagere til å være oppmerksom på været og kle seg deretter. Det er også lurt å spise ordentlig før og eventuelt ta med litt mat ettersom det kommer til å bli en lang og mest sannsynlig kald dag.

Vi oppfordrer alle til å prioritere uavhengighetsdagen, for det finske folket og for deres frihet. Etter vår mening så har ingen finsk nasjonalist noe viktigere gjøre i tiden som arrangementet pågår.

Her følger svar på noen spørsmål som har blitt sendt inn fra leserne:

Hva er formålet med arrangementet?

Formålet er å hedre fortidens, dagens og fremtidens frihetskjempere. Vi ønsker å få folk til å innse at vi ikke lever i frihet i 2016, selv om man prøver å få oss til å tro det. Vi ønsker å gjenvinne friheten og er klare for å kjempe for det.

Har dere tillatelse til å holde arrangementet?

I følge finsk lov så krever allmenn samling ingen tillatelse, men man må informere politiet om saken minst seks timer før samlingen. Politiet er informert om arrangementet og vi har forhandlet med dem om de praktiske spørsmålene rundt organiseringen av samlingen.

Hvem får gå med i marsjen?

Alle som vil se et fritt folk som ikke styres av fremmede makter er velkommen, uansett alder, kjønn, inntekt eller organisasjonsbakgrunn.

Må jeg tilhøre Den nordiske motstandsbevegelsen for å delta?

Nei, det må man ikke. Medlemmer av andre politiske organisasjoner er også velkommen, så lenge de står inne for marsjens budskap.

Får man ta med egne faner, skilt eller bannere?

Nei, det får man ikke gjøre. Arrangørene står for dette. Vi forbyr derimot ikke for eksempel organisasjonssymboler på deltagernes klær og lignende

Vi sees i Helsinki den 6. desember!

PS! Frihetskamp vil også kjøre live-oppdateringer fra demonstrasjonen!