Hjem Nasjonal kamp Aktivisme «Ingen afghanere i våre gater!»

«Ingen afghanere i våre gater!»

AKTIVISME Rede 1 gjennomførte i helgen aktivisme rettet om et folkefiendtlig arrangement i Elverum.

Medlemmer fra Rede 1 gjennomførte natt til søndag omfattende aktivisme i Elverum sentrum. Dette i anledning at det søndag skulle arrangeres et folkefiendtlig arrangement i rådhusets festsal, i form av en støttekonsert for å samle inn penger til en utvist asylsøker.

Den utviste asylsøkeren er en 22-årig afghansk mann ved navn Aref Hosseini som i 2013 fikk endelig avslag på sin asylsøknad i Norge. Den 22. april i år ble han tvangsutsendt og initiativtager til støttekonserten, Anita Kristiansen, har siden den gang kjempet for å få han tilbake til Norge.

Kristiansen forteller hun gjennom arrangementet håpet å kunne rette oppmerksomhet rundt saken til Hosseini, samt samle inn penger til hans advokat Jostein Løken. Målet er at Hosseini igjen skal få komme tilbake til Elverum, forteller hun til avisen Østlendingen.

De folkefiendtlige kommunepolitikerne i Elverum har naturligvis støttet opp under arrangementet, og ordfører Erik Hanstad, forteller til avisen at det ble enstemmig vedtatt at kommunen skulle bidra økonomisk.

– Det ble enstemmig vedtatt i formannskapet at vi ville støtte det. Så da tok vi penger fra vår reservepost for å legge ut for leien.

«Ingen afghanere i våre gater!»

Det var med dette som bakgrunn at medlemmer fra Rede 1 bestemte seg for å gjøre aktivisme samme helg, for protestere mot galskapen og vise at det finnes de som hverken sympatiserer eller aksepterer slike folkefiendtlige virksomhet.

En gigantisk banner som hadde blitt laget for anledningen ble hengt opp utenfor konsertlokalet, og området ble også bombardert med flyveblader, plakater og klistremerker.

Det ryktes for øvrig at støttekonserten skal ha vært en gigantisk fiasko. Kristiansen uttalte tidligere at hun håpet på massivt oppmøte, men ifølge en artikkel publisert i Østlendingen den 22. oktober var det kun 74 personer som løste billett, hvorav majoriteten skal ha vært eldre kvinner.

– Hvor er ungdommen? Jeg trodde det skulle være fullt av ungdom her i dag, men så er det nesten bare gamle damer som meg, uttalte en opprørt kvinne i publikum rapporterer Østlendingen.

Se flere bilder fra aksjonen nedenfor:Engasjement