Hjem Nyheter Ingen fremgang da utenriksministeren i Russland og Ukraina møttes

Ingen fremgang da utenriksministeren i Russland og Ukraina møttes

0

UKRAINAKONFLIKTEN Russlands utenriksminister Sergej Lavrov møtte i går Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba i Tyrkia. Ifølge Kuleba skal man ikke ha kommet frem til noen løsning, mens Lavrov holdt et pressemøte etterpå der han forsvarte Russlands invasjon.

Torsdag møttes Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba i Tyrkia for forhandlinger.

På møtet deltok også Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, som uttalte at han ønsket å fungere som mekler i konflikten. Ukraina og Russland har tidligere møttes for å forhandle, men dette er første gang de to landenes utenriksministre møtes siden krigen startet for to uker siden.

Møtet skal ha avsluttet klokken 11, uten at de ser ut til å ha kommet til noen konklusjon.

– Ingen fremgang, sier Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba, som allerede før møtet ga uttrykk for «lave forventninger».

– Russland vil at vi skal gi opp, det vil vi ikke gjøre.

Russland har tidligere varslet at de vil avslutte sin militære operasjon i Ukraina dersom landet legger ned våpnene, gir avkall på Krim og Donbass og skriver at landet bør være nøytralt i sin grunnlov.

Russland vil vite hvilke hender vestlige våpen havner i

Etter møtet holdt Sergei Lavrov en pressekonferanse og uttrykte seg noe mer optimistisk.

– Møtet i dag viser at det er gjennom samtaler som disse vi kan komme frem til en løsning, sier Lavrov.

Han mener også at det er Ukrainas feil at de humanitære korridorene for flyktninger ut av ukrainske byer ikke fungerer. Ifølge Lavrov holder ukrainske soldater sivile som gisler.

Under pressekonferansen benyttet Lavrov også anledningen til å advare land om å sende våpen til Ukraina. Disse landene «agerer farlig» da han frykter at de kan falle i hendene på sivile.

– Vi ønsker å vite nøyaktig hvor disse våpnene vil havne, sier Lavrov, som også ga uttrykk for at landene som sender våpen til konflikten «vil bli holdt ansvarlige».

Lavrov hevder videre at Russland ikke har angrepet Ukraina, men bare forsvarer seg mot trusler etter å ha forsøkt å løse situasjonen i Donbass i flere år.

– Vi ønsker heller ikke å se et Ukraina hvor nazistiske enheter får gå fritt rundt i gatene. Vi ønsker å se et fritt, sikkert og nøytralt Ukraina.

Under pressekonferansen benyttet den russiske utenriksministeren også anledningen til å anklage USA for å finansiere laboratorier i Ukraina hvor det produseres biologiske våpen som er ment å brukes mot Russland.

En amerikansk journalist konfronterte Lavrov under pressekonferansen om den påståtte bombingen av et barnesykehus i Mariupol.

Ifølge Lavrov hadde Russland informasjon om at det «faktisk var en militærbase» og at man alltid kan gå tilbake etterpå og «studere detaljene».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg