Hjem Nyheter Norge Ingen politisk vilje til å bevare vår kulturarv – lar den heller...

Ingen politisk vilje til å bevare vår kulturarv – lar den heller råtne

8

NORGE I forrige uke kom nyheten om et nytt funn av et vikingskip på norsk jord. Samtidig ble det kjent at regjeringen ikke har bevilget én krone til et planlagt nybygg som kunne reddet de allerede eksisterende kulturskattene, som også er en verdensarv, for all evighet. Dette er også en kjensgjerning som utlendinger har fått med seg, og ikke forstår noe av.

Foto: Mårten Teigen.
Foto: Mårten Teigen.

En internasjonal tilstandsrapport slår fast at gjenstandene på Vikingskip-museet på Bygdøy brytes relativt sakte, men sikkert, ned. Et nybygg som kunne reddet disse skattene for ettertiden kunne vært ferdigstilt allerede i 2022–23 konkluderer Statsbygg, dersom det hadde vært politisk vilje for dette. Noe det altså ikke er.

Dette har ikke gått upåaktet hen, heller ikke i utlandet. Den kinesiske journalisten Liang Youchang, som skriver for nyhetsbyrået Xinhua, tror kinesere vil ha vansker med å forstå Norges holdning til sine egne kulturskatter.

– Det er vanskelig å forstå. Men jeg skal fortelle sannheten, sier Youchang.

Også i Storbritannia er dette en stor sak:

– Vikingene og vikingtiden er en del av vår felles europeiske historie og kultur, og derfor også britisk historie. Enhver trussel mot noen av verdens best bevarte eksempler av vikingskip er en stor sak for oss, sier journalist Matt Pickles i den britiske rikskringkasteren BBC.

På den politiske scenen i Norge er derimot ikke dette like selvfølgelig. Hele det politiske spektrumet velger å la verdensarven råtne og forvitre, inkludert det «nasjonalistiske» Fremskrittspartiet som til alt overmål sitter i regjering. Noen politiske enkeltstemmer har inntatt en annen holdning, men én svale gjør som kjent ingen sommer, og det er likeledes ingen sak å gå ut høy og kjekk når man i realiteten ikke har innflytelse og slipper å ansvarliggjøres for sine uttalelser.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
3 år siden

Disse politikerne er kun marionetter for den jødiske elite, som igjen hater alt ved vår rase. Klart det da ikke finnes interesse for å bevare vår kulturarv, før disse kjeppjages fra makta og erstattes med ledere av vårt eget folk, som også fører politikk til interesse for vårt eget folk.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Et folk som kjenner sin historie og tar vare på den, bl.a. gjennom bevaring av uvurderlige kunst- og kulturskatter, er et folk som ikke så lett lar seg underkue og underordne. Vår nordiske forhistorie, både den førkristne og kristne, er med på å skape vår identitet, som gir styrke i kampen mot globalisering og internasjonalisering. Våre fiender ønsker å svekke den nasjonale identiteten, og vil heller ha et rotløst og raseforvirret folk.

Vibecke
Vibecke
3 år siden

En skam!

Nitram
3 år siden

Jævla forræderpakk som ikke får noe av min sympati.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

Dette er det naturlige resultatet av folk som Tore Cuck Bjørgo & Co. som i flere tiår har kjempet for å få våre politikere til å utrydde alt som heter eksklusive identitetsmarkører for etnisk nordiske mennesker.

https://www.nrk.no/norge/hogreekstremistar-vert-stadig-faerre-og-eldre-1.14258389

Hadde Norge vært nasjonalsosialistisk ville selvsagt ikke vikingskipene lidd en slik skjebne, men det går vel ikke opp for goyim-mannen i gata før det er for sent.

HMF
HMF
3 år siden

Kjempe trist.

Martin
3 år siden

Folkeforædere!