Hjem Nyheter Ingen tør bygge ny politistasjon i flerkulturell forstad

Ingen tør bygge ny politistasjon i flerkulturell forstad

SVERIGE Det blir ingen ny politistasjon i den innvandrertette forstaden Rinkeby. Årsak? Ingen våger å bygge den.

Den innvandrertette Stockholm-forstaden Rinkeby har vært i nyhetene flere ganger den siste tiden. Forstaden var blant annet åstedet for store opptøyer like etter den amerikanske presidenten Donald Trump hadde reist bekymringer om Sverige og masseinnvandringen til landet.

Den gamle politistasjonen i Rinkeby ble stengt i løpet av våren 2014, men allerede året etter ble det vedtatt å bygge en ny stasjon for totalt 240 polititjenestemenn.

Det var opprinnelig planlagt at den nye stasjonen skulle stå ferdig i løpet sommeren, men det blir det tydeligvis ingenting av. Det har nemlig ikke kommet inn ett eneste bud på jobben. Årsaken skal være at byggefirmaer ikke våger ta jobben fordi de er redde for innvandrerrelatert vold i Rinkeby.

– Det er for farlig å bygge en politistasjon i området, sier flere polititjenestemenn som ønsker å være anonyme til den svenske statskanalen SVT.

Sluttdatoen for kontrakten har nå utløpt til tross for at den har blitt utvidet flere ganger, tilsynelatende uten effekt – ettersom ikke ett eneste byggefirma har vist sin interesse.

Kilder som SVT har snakket med sier at kontrakten ville kreve vakter døgnet rundt for å få jobben gjort, da det er en risiko for tyveri og trusler mot ansatte som jobber på byggeplassen. Av sikkerhetsmessige årsaker har ikke engang de store entreprenørene ønsket å ta jobben. Det ville være problematisk for også for dem, skriver SVT.

Kilde:
Källor till SVT: Ingen vill bygga ny polisstation i Rinkeby