Hjem Nyheter Norden Ingrid & Conrad retter sterk kritikk mot Sverigedemokraterna

Ingrid & Conrad retter sterk kritikk mot Sverigedemokraterna

SVERIGE Det innvandringskritiske radioprogrammet Ingrid & Conrad rettet nylig sterk kritikk mot Sverigedemokraterna, som de mener deltar i den akselererende Russland-hetsen før årets valg i Sverige. Mest kritikk får dog partiet for deres iver etter å forby Den nordiske motstandsbevegelsen, som de mener er basert på uvitenhet og innlært oppførsel.

I forrige uke ble Motstandsbevegelsen oppmerksom på at den systemkritiske radioduoen Ingrid Carlqvist og Daniel «Conrad» Frändelöv i en uventet uttalelse fortalte at Sverigedemokraterna (SD) er «det eneste lille håpet vi har» og at «hvis man vender SD ryggen før valget i høst, vender man også ryggen til Sverige». Ingrid & Conrad gikk dagen etter ut med en avklaring, der begge blant annet mener at de faktisk er veldig kritiske til SD og at deres uttalelser fra dagen før må ses i sammenheng med den kritikken de også førte mot den tidligere sverigedemokraten Pavel Gamovs løfte om å avsløre alvorlig bedrageri innad i SD. Fremfor alt fordi de mener at han utelukkende gjør det av grunner som kun er ment å være til nytte for ham selv.

Ingrid fortalte også at hun setter sitt håp på Gustav Kasselstrands nyregistrerte parti Alternativ for Sverige (AfS).

I det siste avsnittet av Ingrid & Conrad rettet radioduoen skarp kritikk mot SD og partilederen Jimmie Åkesson. Blant annet kritiseres SDs medvirkning i etablissementets hets mot Russland, hvilket de mener har blitt brukt som alibi for å øke overvåkingsamfunnet, styrke den sosialdemokratiske regjeringens stilling før valget, samt diskreditere systemkritiske stemmer i samfunnet.

— SD har bidratt til denne svært bemerkelsesverdige paranoiaen ovenfor Russland, hvilket faktisk forbauser meg, konstaterer Conrad i programmet og fortsetter med å antyde at SD er presis som de andre etablerte partiene:

— Det er jo dessverre åttekløveren får man jo si.

Ingrid påminner da om at Jimmie Åkesson under den amerikanske presidentkampanjen tok avstand fra Donald Trump, som under sin valgkampanje mottok sterk støtte fra mange nasjonalister og anti-globalister.

— Det skal også huskes at Åkesson har sagt at han ønsker å forby NMR [Den nordiske motstandsbevegelsen], og i lang tid har jeg forsøkt å beskytte ham. Men i den her uttalelsen sa han at «ja, de er så voldelige og utløser bomber, og da må de forbys», og da har jeg resonnert som så at «ja, men han vil jo forby dem fordi de er så voldelige». Men de er ikke voldelige, og saken er at han [Åkesson] videre sprer ryktet om at NMR kjører rundt og kaster bomber på folk og således hetser igang et forbud, forteller Conrad og fortsetter:

— Her har vi en person som tross alt ønsker å forby en gruppering, en annen mening, basert på ting han ikke har en jævla aning om. Dette er jo et stort problem. Det er veldig alvorlig.

Conrad får også medhold fra Ingrid, som mener at noen mennesker har en innlært reaksjon på ordet «nazister», hvilket får dem til å gå imot «grunnleggende demokratiske verdier», samt «skrike etter forbud».

Begge etterlyser istedet politikere som ønsker å «sette stopp» for tendenser i samfunnet som de mener kommer til å lede til at en totalitær stat utvikles i Sverige.

Conrad retter også kritikk mot ulike nasjonalister som taler for et forbud mot Den nordiske motstandsbevegelsen generelt:

— Om det bare er NMR som står imot at man forbyr politiske organisasjoner, da blir det et faktum; da begynner man å forby politiske organisasjoner man ikke liker. Da er snart Det Frie Sverige kanskje forbudt også. Vi må alle stå imot det her, og igjen: Jeg gir blanke i om dere ikke liker NMR, eller hva dere har fått for dere om dem. Dette er en prinsippsak, vi kan ikke forby tanker, for da er det kjørt!

Lytt til programmet nedenfor: