Hjem Nyheter Innsamling til støtte for amerikansk nasjonalist

Innsamling til støtte for amerikansk nasjonalist

USA En innsamlingsaksjon har blitt satt i gang for en amerikansk nasjonalist som er fengslet for å ha forsvart seg mot voldelige venstreekstremister.

William Planer

Det var i juni i fjor at en gruppe aktivister fra Traditionalist Worker Party ble angrepet av en mobb venstreekstremister da de prøvde å gjennomføre en lovlig demonstrasjon ved rådhuset i byen Sacramento i California. Aktivistene, som var sterkt i mindretall og ble angrepet med kniver, klarte likevel å forsvare seg effektivt mot mobben og det hele endte med at seks venstreekstreme kjeltringer måtte besøke sykehus.

Den spektakulære gatekampen ble foreviget av folkemusikeren Paddy Tarleton som skrev The Battle Of Sacramento om hendelsen. I et intervju med Frihetskamp tidligere i år fortalte Tarleton om episoden som inspirerte teksten til låten.

Politiet i Sacramento gav først aktivistene medhold i at de agerte i selvforsvar, men har nå over et år etter hendelsen plutselig snudd i sin avgjørelse og valgt å fengsle og sikte aktivisten William Planer for overfall.

I den forbindelse har det blitt satt i gang en pengeinnsamling til kausjon og advokatutgifter for Planer. Pengene samles inn på crowdfunding-plattformen RootBocks, en nyoppstartet plattform som tar ytringsfriheten på alvor og som markedsfører seg som en plattform fri for politisk sensur.

Plattformen er bare én av mange nye sider og internettjenester som den seneste tiden har dukket opp som følge av den økende politiske sensuren som eksisterer på etablerte plattformer som Patreon, Kickstarter og PayPal.

Du kan gi ditt bidrag ved å følge denne lenken