Hjem Nyheter Innsatsstyrker slo til mot Emil Hagbergs familie

Innsatsstyrker slo til mot Emil Hagbergs familie

SVERIGE: I dag ble svenske Nationella insatsstyrkan satt inn mot aktivist Emil Hagberg sitt hjem. Hagberg og to andre sitter nå varetektsfengslet. De øvrige 23 aktivistene løslates.

oni-640x305

Ettersom Emil Hagberg allerede er arrestert, var bare hans kone Johanna og deres to små barn i huset. Til tross for dette brukte politimakten Nationella insatsstyrkan(!) til å bryte opp flere dører og storme inn med automatvåpen som ble rettet mot Johanna og barna. Huset ble dog modig forsvart av Wilhelm (5) og Hjalmar (3), som sparket og slo mot de maskerte og tungt bevæpnede politimennene.

Tre medlemmer av Motstandsbevegelsen, som befant seg i nærområdet, hadde dog observert fem – seks sorte SUVer, og forstod hva som foregikk. Disse tre dro derfor hjem til Hagberg og gikk rett inn blant politimennene, som da var i ferd med å ransake huset. Først da en av dem, Pär Sjögren, var kommet inn på kjøkkenet og der spurte Emils kone Johanna om alt var bra, reagerte de nærværende politimennene og ville vite hvem han var. Sjögren begynte å munnhugge med politimennene, hvorpå han og de to andre ble pågrepet for en kort tid, og siden bortvist fra stedet.

Pär Sjögren forteller at i tillegg til Nationella insatsstyrkan, var det flere eldre sivilkledde politimenn som han antar at tilhørte Säpo, svenske PST, samt et antall sivilkledde politifolk som var maskerte.

Av de 26 pågrepne er tre aktivister varetektsfengslet for voldelige opptøyer. De andre blir sluppet, men mistankene mot dem vedstår.

aftonbladet_dump-460x619