Hjem Nyheter Inntrengere svindler det tyske velferdssystemet

Inntrengere svindler det tyske velferdssystemet

TYSKLAND Nye rapporter viser at inntrengere svindler det tyske velferdssystemet for millioner ved å blant annet bruke falske identiteter.

masseinnvandring

En egen kommisjon i den nordlige tyske byen Braunschweig skal undersøke over 300 tilfeller av bedrageri begått av såkalte «asylsøkere», som har svindlet velferdssystemet ved å bruke flere forskjellige identiteter til å kreve ytelser – og det kan være bare toppen av isfjellet.

Det estimerte totale tapet av skattebetalernes penger i delstaten Niedersachsen har alene blitt satt til tre til fem millioner Euro, har den regionale tyske kringkasteren NDR rapportert.

Svindlere skal angivelig ha utnyttet den ekstreme arbeidsmengden til saksbehandlerne som registrerte søknadene under sommeren 2015, da masseinvasjonen var på topp. Gjennom å lyve om sin identitet og blant annet forandre på utseende kunne de motta ytterligere dokumenter fra intetanende sosialarbeidere, ettersom inntrengerne ikke trengte å gi sine fingeravtrykk og bare ble identifisert utifra fotografier. I et av de mest ekstreme tilfellene skal en mann ha svindlet til seg en halv million kroner ved hjelp av tolv falske identiteter.

LES OGSÅ: Tyskland: Mindre enn 3 prosent av inntrengerne har jobb

I fjor fikk Tyskland nesten tre ganger færre asylsøkere enn i 2015. Omkring 350 000 asylsøkere kom til landet i 2016, mens 890 000 mennesker krysset grensen inn til Tyskland året før. Den tyske regjeringen har brukt rundt 559 millioner euro på integrasjonskurs for innvandrere i 2016 alene, og summen antas å øke til over 600 millioner euro neste år.

Kilde:
Asylum seekers scam German aid program for millions by applying with ‘up to 12’ fake IDs