Hjem Nyheter ”Allahu Akbar!” – Innvandrer gikk amok med kniv i Finland

”Allahu Akbar!” – Innvandrer gikk amok med kniv i Finland

9

FINLAND Flere personer skal ha blitt knivstukket i Åbo, Finland, av en innvandrer som ropte «Allahu Akbar». To personer skal ha omkommet, seks er skadet, og gjerningsmannen skal ha blitt skutt av politiet. Samtidig rapporteres det om en lignende hendelse i Tyskland. Oppdatert 18:40.

Etter angrepet i Åbo

To personer skal være drept og flere andre skadet i Åbo, Finland. Angrepet skal ha funnet sted rundt fire-tiden i det sentrale Åbo, og politiet oppfordrer nå folk om å holde seg vekke fra sentrum, i fare for nye angrep.

Ifølge den finske avisen Ilta-Sanomat skal en gjerningsmann ha blitt skutt i benet av politiet og pågrepet.

Et vitne som Svenske Yle har pratet med beskriver tre gjerningsmenn som gikk amok med kniver og ropte «Allahu Akbar». Blant de skadde finnes en kvinne som var ute og spaserte med barnevogn.

– Det var tre menn som sprang og ropte Allahu Akbar. De har knivstukket mennesker, jeg så minst fem personer ligge på Salutorget, sier det anonyme vitnet.

Følgende film sies å være fra hendelsen:

Oppdatering 17:00

Ifølge finsk media skal en mor og en datter nå være død. Det er uklart hvor gammel datteren var.

En film har dukket opp på YouTube der man ser et blodig offer. I slutten av videoen kan man høre noen si på finsk: «faen, han stakk ned mange!»

Oppdatering 17:15

Flere finske medier peker til en 35-årig kurder ved navn Awat Hamasalih, som har bodd i Åbo mellom 2013 og 2014, og som nå er dømt for terror. Ifølge britiske BBC er Hamasalih medlem av terrorgruppen IS, og har ifølge dommen hjulpet IS med å rekruttere, spre propaganda, samt gi viktig informasjon. Dette skal han ha gjort i Finland. Helsingin Sanomat skriver at Hamasalih er britisk medborger, men flyttet til Åbo i 2013 da han giftet seg med en kvinne som bodde i Finland.

Under sin tid i Finland har Hamasalih vært veldig aktiv på sosiale medier der han har delt en god del materiale som støtter terrorgruppen IS. Etter terrorangrepet i Paris takket Hamasalih gjerningsmennene, bad for dem, og ønsket at de skulle bli godkjent som martyrer. Hamasalih ble utvist i 2014 med et 15 års langt forbud mot innreise til Finland, og har siden bodd i Storbritannia.

Nordfront.se skrev tidligere i år at det finske sikkerhetspolitiet har bekreftet at IS har fått fotfeste i Finland gjennom masseinnvandringen:

Den økte terrortrusselen skyldes at personer med anknytning til misstenkt terrorvirksomhet har økt kraftig etter masseinnvandringen. Siden 2014 med hele 45 prosent. Idag forsøker Skypo og andre myndigheter å overvåke over 300 personer som har blitt radikalisert i Finland, eller allerede før ankomsten til landet.

LES MER: Sikkerhetspolitiet bekrefter: Terrorister kom til Finland gjennom masseinnvandringen.

Oppdatering 17:35

Et bilde har dukket opp på finske sosiale medier, som angivelig skal være den skadde gjerningsmannen:

«Her er knivstikkeren», skriver personen som publiserte bildet av den utpekte gjerningsmannen.

Oppdatering 17:50

Det råder også stor forvirring blant kulturmarxister på sosiale medier med tanke på at det ikke engang har gått et døgn siden terrorangrepet i Barcelona. Angrepet i Finland har altså kunnet skje på tross at man gjorde sitt beste gjennom å #PrayForBarcelona. Nå trender dog #PrayForFinland på Twitter, og det gjenstår å se hvilken effekt disse virtuelle bønner får på terrorismen i Europa.

Samtidig rapporterer Aftonbladets Wolfgang Hansson at såkalte høyreekstreme terrorister er verst.

Oppdatering 18:15

Video som viser når politiet pågriper den skadeskutte gjerningsmannen:

Samtidig kan det være verdt å merke seg at en demonstrasjon mot en planlagt moskèbygg i Helsingfors er planlagt til i morgen. Arrangementet starter kl 14:00 finsk tid på Senatstorget. Den nylig dannede nasjonalistiske organisasjonen Kansallismielisten liittouma («Nasjonalistenes allianse») står bak demonstrasjonen.

Helsingfors er den eneste hovedstaden i Europa som til nå ikke har noen moskè.

Oppdatering 18:30

Også i Tyskland skal et lignende knivangrep ha skjedd. Politiet i byen Wuppertal, som ligger øst for Düsseldorf, har rapportert at hendelsen oppstod i en butikk i Wuppertals sentrale del.

En 31 år gammel mann skal ha blitt drept, og en 25 år gammel mann blitt skadd under angrepet.

Det er ennå uklart om hendelsen har noen kobling til angrepet i Finland, hvem som ligger bakom, og hvilke motiv hendelsen i Tyskland kan tenkes å ha.

Oppdatering 18:40

To personer er bekreftet død, ifølge Svenska Yle, som også skriver at sikkerhetspolitiet er innblandet i utredningen. Beredskapen er også høy over hele landet.

Under en pressekonferanse som ble holdt nylig ble det fortalt at det dreier seg om en gjerningsmann og ikke tre som det tidligere ble opplyst om. Alarmen kom 16:02 og 16:05 skal gjerningsmannen ha blitt stoppet ved et skudd i benet.

Foruten de to som er bekreftet død, skal seks personer være skadd. Samtlige er brakt til sykehus der de opereres for skadene de er pådratt. Samtlige skal være voksne.

Følg Nordfront.se for de seneste oppdateringer.

Kilde: ”Allahu Akbar!” – Rasfrämlingar i ny vansinnesattack i Finland
Ögonvittne: Tre män sprang från torget och ropade
Seuraa suoraa lähetystä: ISTV kulkee Turun puukkohyökkääjän reitin
Kurdisk jihadist med Åbokoppling dömd för terrorbrott i Storbritannien

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
9 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

– Kanskje de finske politikerne skulle prioritert noe annet enn å forby Den Nordiske Motstandsbevegelsen i Finland?

King Leonidas
King Leonidas
Svar til  Anonymsurfer
5 år siden

ja forhåpentlig viss finner dem på det

Varyag
Varyag
5 år siden

Folk begynner å våkne, men i blindet ser de dessverre bare symptomene. Å drive kamp mot islamiseringen er meningsløst, når den virkelige fienden drar i trådene bak dukketeateret og tjener feite shekels på hjernevaskede goyim..
Tiden har kommet, kamerater! Folket er klare for å høre! Nå må kampen trappes opp for å utlyse de onde kreftene! Europa har fått nok! Den gylne alder er innen rekkevidde! Hyll Seier!

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Dette er nå blitt nærmest hverdagslig i europeiske hovedsteder og byer, der muslimer har kommet inn. Inspirert av hatefulle fortellinger/forestillinger om den hvite manns historiske overgrep mot Islam og de brune/sorte horder trekker de kniven eller pløyer ned intetanende turister i travle handlegater. Vi må venne oss til det sier forståsegpåere, mens andre gråter krokodilletårer, mens det eneste som nytter – stengte grenser mot invadørene – ikke står på agendaen bortsett fra i Østeuropa, der de verner om sitt eget folk i større grad.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Proverbs 26:11
5 år siden

Dette er bomerangeffekten av våres globalist-politikeres økonomiske og militære støtte til «den moderate opposisjonen» i Syria; hvor vi hittil har slaktet 500.000 mennesker for å bli kvitt en «diktator» som amerikanerne ikke liker.

urban66
urban66
5 år siden

Særdeles tilfredsstillende at slike udyr blir skutt, men det er en mager trøst til disse som ble drept og skadet av dette fremmedelementet. Ser virkelig frem til den tid da de skyldige for denne masseimporteringen av uønskede individer får sin rettferdige straff.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
5 år siden

Lurer på hvor lenge det går før vi får se en seriøs hevnaksjon mot disse intrengerene. Europas tålmodighet er i ferd med å ta slutt.

Ola Nordmann
Ola Nordmann
5 år siden

Kommunisme og Jihadisme skal knuses over hele Norden!

Fredrik
Fredrik
5 år siden

Det er verdt å nevne at en mann, muslim, prøvde å stoppe gjerningsmannen. Og nå sitter i rullestol. En helt