Hjem Nyheter Norge Sørasiatiske innvandrere har korona-gen – prioriteres av helsevesenet

Sørasiatiske innvandrere har korona-gen – prioriteres av helsevesenet

4

VITENSKAP Studier ved Rikshospitalet har funnet et særegent gen hos den sørasiatiske befolkningen som fører til mer alvorlig sykdom hos de som blir smittet av koronaviruset.

Asiatiske folk, Nordisk familjebok (1904).

Studier gjort av forskere ved blant annet Oslo Universitetssykehus viste tidligere i år at det ikke var sosioøkonomiske årsaker som kunne forklare overhyppigheten av alvorlige covid 19-tilfeller blant den ikke-europeiske innvandrerbefolkningen, og man antydet dermed at det var genetiske og rasemessige faktorer som var avgjørende. Nå har studier ved Rikshospitalet bekreftet tesen i det de har funnet et særegent gen hos den sørasiatiske befolkningen, som fører til mer alvorlig sykdom hos de som blir smittet av koronaviruset.

Studien fra Rikshospitalet viser at omtrent 30 prosent av personer født i India, Pakistan og Bangladesh har denne særegne gentypen på kromosom 3. Blant den hvite, europeiske befolkningen er andelen 7 prosent. Denne uken utgjør innvandrere 35 prosent av smittetilfellene og 49 prosent av sykehusinnleggelser i Norge, ikke justert etter hvor stor andel av befolkningen de ellers utgjør. Overrepresentasjonen er dermed betydelig og følger fordelingen av genet i befolkningen.

Disse tallene samsvarer med det som rapporteres fra Storbritannia, hvor de har en stor befolkning fra Sør-Asia som har bodd der i flere generasjoner. De er overrepresentert på sykehusinnleggelser og på intensivavdelinger, sier Sheraz Yaqub, overlege på Rikshospitalet og førsteamanuensis ved Institutt for klinisk medisin ved UiO. Yaqub vil også forfordele innvandrere når det gjelder vaksine:

– Hvis vi skal få ned smitten, sykehusinnleggelser og dødeligheten, må man prioritere å vaksinere pakistanere. Prioriteringslisten som hittil er laget for vaksineringen, er laget ut fra hvem som risikerer å bli alvorlig syk av korona. I den gruppen kommer altså også pakistanere.

Yaqub fortsetter:

– Det er politisk betent å prioritere én etnisk gruppe foran en annen. Men det er en prioritering myndighetene må gjøre, sier Yaqub.

Statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helsedepartementet melder at Oslo og andre innvandrertette kommuner rundt hovedstaden får 80 000 ekstra vaksinedoser. De fleste blir tatt fra Nord-Norge som må oppgi 35% av sine før tildelte doser.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
1 år siden

Når naturen kommer oss til gode så ødelegger de økonomien og iverksetter tiltak som bidrar til den forsatte ødeleggelsen av det norske folket.
Men vaksinene er forsatt mer dødelig enn viruset selv for de med dårligere arvemateriale. Så bra de får vaksinen først som prøvekaniner. Men de skulle fortsatt ikke vært her. De ansvarlige må straffes nådeløst og det samme gjelder ikke hvite kriminelle, mordere og voldtektsmenn og andre som har begått bestialske forbrytelser mot hvite.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Men, men… jeg trodde det var fastslått, en gang for alle, og vitenskapelig, ugjendrivelig bevist av våre (((venner))), at RASER IKKE FINNES? Og allikevel er det altså slik at noen befolkningsgrupper er mere mottagelig og utsatt for å få alvorlig sykdom som følge av koronasmitte? Vi kan jo bare se på forholdende i India, feks. Og når det gjelder import»nordmenn» fra sørøstasia er det selvsagt vårt ansvar å hjelpe dem, før vi hjelper våre egne, etnisk norske?

Arier
Arier
Svar til  Proverbs 26:11
1 år siden

Les min kommentar. De tror de hjelper dem før oss, men vaksinen er mer dødelig enn viruset. Så de gjør seg selv heldigvis en bjørnetjeneste.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
Svar til  Arier
1 år siden

Min siste setning var ironisk ment. Jeg har ellers merket meg at brune & svarte, ikke minst i USA, er mer skeptisk enn hvite mht å ta denne «vaksinen». Kanskje de mistenker hvite for å ville drepe dem med giftsprøyter? Det skulle ikke forundre meg isåfall..