Hjem Nyheter Norden Innvandrere dømmes for grov voldtekt i Ludvika

Innvandrere dømmes for grov voldtekt i Ludvika

 SVERIGE  Tirsdag falt dommen i saken mot innvandrerne som stod tiltalt for en grov gjengvoldtekt som fant sted i Ludvika i begynnelsen av august i år.

hammer

Gjengvoldtekten fant sted i Ludvika i Sverige i begynnelsen av august i år. Offeret befant seg i en leilighet sammen med minst åtte innvandrere, og ble på et tidspunkt lagt oppå et kjøkkenbord og holdt fast med makt. Mens en person satt seg over hennes ansikt og holdt fast hennes armer, skal en eller flere ha voldtatt henne.

Kvinnen skal ha forsøkt å gjøre motstand gjennom å skrike, bite og slå – men gjerningsmennene ble for mange. I avhør har kvinnen forklart at hun hørte gjerningsmennene le mens voldtekten pågikk.

Ved et tilfelle skal kvinnen ha gjort et forsøk på å rømme fra stedet, men ble slått i hodet med en gryte og besvimte av slaget. Når hun våknet, sprang hun til et vindu og hoppet ut. Hun lyktes deretter å få tak i hjelp. I dommen står det følgende:

Hun var i panikk. Hun forsøkte å gå til utgangsdøren, men fikk den ikke opp. Hun tok en mobil som lå der inne og slo den mot døren. Hun forsøkte å få den ut gjennom brevluken. Da kom en mann fra kjøkkenet og slo henne med noe som så ut som en stor gryte i hodet. Hun besvimte og våknet opp i stua på gulvet. Hun hoppet ut gjennom vinduet.

Kort tid etter voldtekten ble Simon Amanuel, Hagos Tesfamichael Grazgel og Tadyos Esak Kidane pågrepet mistenkte for voldtekten. Senere ble Sami Meneder Idris, Masgina Zeimkal Gebreslase, Filmon Kahsay, Solomon Sielay og Samiel Merihsenay pågrepet mistenkt for å ha deltatt i gjengvoldtekten.

Da det ikke var klarlagt hvilke som hadde deltatt i selve voldtekten besluttet aktor i saken, Gun-Britt Ström, at fire av de mistenkte skulle settes på frifot i påvente av rettssak.

I dommen som falt på tirsdag står det at Falu tingrett har besluttet at kun en av personene skal dømmes for den grove voldtekten. Dette til tross for at kvinnen har oppgitt at det var flere gjerningsmenn. Eritreeren Solomon Sielay ble dømt til fem års fengsel og til å betale 265 700 kroner i erstatning. Masgina Zeimkal Gebreslase, Hagos Tesfamichael Grazgel, Filmon Kahsay, Tadyos Esak Kidane og Samiel Merihsenay ble dømt til ti måneders fengsel å ha unnlatt å avsløre forbrytelsen.

Les også:
Gruppevoldtekten i Ludvika – åtte menn fra Eritrea mistenkt
Kvinne brutalt gruppevoldtatt i Ludvika – fem menn pågrepet

Kilde:
Mål nr: B 2573-15