Hjem Nyheter Norden Innvandrere flykter mottak – på grunn av spøkelser

Innvandrere flykter mottak – på grunn av spøkelser

ABSURDISTAN Asylsøkere bosatt på asylmottaket i Grännaforsa i Alvesta i Sverige vil heller bo i telt enn på mottaket. Dette på grunn av plagsomme spøkelser.

asylmottak_spøkelser

Tirsdag morgen måtte Migrationsverket i Alvesta i Sverige ta hånd om 35 asylsøkere som ikke lenger ønsket å bo på asylmottaket i Grännaforsa i det gamle militærområdet Kronobergshed.

– Det er noen personer som har en sterk tro på vesen, som har fått med seg mange andre på dette her. Det handler om 35 peroner av de 58 som bor i Grännaforsa forteller Magnus Petterson ved Migrationsverket i Alvesta.

Spøkelsene tuller med lamper og toaletter

Ifølge innvandrerne skal det være spøkelser på mottaket. Brannalarmer har startet uten grunn og toaletter har blitt trukket ned uten at noen har vært der.

– De forteller at det spøker der og at det er farlig for barna. Det handler om spøkelser som beveger seg i hagen, at lamper blinker og slukkes uten noen forklaring. De er urolige for barna og veldig frustrerte, forteller Petterson videre.

Ifølge en av innvandrerne, Hamid Alojaili, så gråter barna på mottaket hver eneste natt på grunn av spøkelsene.

– Barna gråter hver natt og vi forsøker å roe dem ned. Dette her handler ikke om mareritt.

Vil heller bo i telt, enn sammen med spøkelser

Alojaili fortellere videre at de heller vil bo i telt, enn å dra tilbake til mottaket. Enkelte har reist med tog til Malmö forteller han.

– Vi bor heller i telt enn å bo i Grännaforsa. Men på Migrationsverket sier de at det ikke finnes noe annet sted å bo. Vi er livredde for å være der. En del tok toget til Malmö. Det er bare noen få som har blitt værende i Grännaforsa.

Kilde:
Spöken skrämmer bort flyktingar från Grännaforsa