Hjem Nyheter Norge Innvandrere i retten tiltalt for ran og voldtekter

Innvandrere i retten tiltalt for ran og voldtekter

OSLO Mandag denne uken startet rettssak mot to unge innvandrere tiltalt for ran og to voldtekter.

politibil

Mandag denne uken startet rettssaken mot to unge innvandrere tiltalt for ett ran og to voldtekter. De to tiltalte er henholdsvis 16 og 18 år gamle, og kommer fra Tanzania og Afghanistan.

Ran og voldtekt

Ranet og den første voldtekten fant sted like før jul ifjor. De to innvandrerne ranet da en Narvesen-kiosk i Bogstadveien i Oslo med kniv. Etter ranet stakk 18-åringen fra stedet, mens 16-åringen ble igjen og voldtok den 17 år gammel jenta som stod bak disken.

Voldtektsofferet forklarte i retten at 16-åringen holdt en kniv mot strupen hennes og spurte: «Vil du dø i dag?», før han truet henne med seg på bakrommet og voldtok henne. 16-åringen har tilstått voldtekten mot jenta.

Jenta uttalte at hun har forsøkt å gjenoppta jobben på Narvesen, men ikke har klart det.

– Jeg sliter med angst. Jeg blir veldig skvetten når det kommer mørkhudede folk inn. Jeg kommer nok ikke til å jobbe mer i kiosk, forklarte hun i retten.

Gruppevoldtekt

Tre dager senere tok innvandrerne inn på Anker hotell i Oslo. Hotelloppholdet skal ha blitt betalt med ransutbyttet. På hotellrommet skal voldtekt nummer to ha funnet sted. Denne skal ha blitt begått i fellesskap. Den fornærmede her er en 15 år gammel jente. Begge de tiltalte nekter straffskyld for denne voldtekten.

Dagen etter voldtekten ble begge innvandrerne pågrepet av politiet. 16-åringen er varetektsfengslet på ungdomsfengselet i Eidsvoll, og 18-åringen er plassert på en barnevernsinstitusjon.

Kilder:
Brukte ransutbyttet på hotell – tiltalt for ny voldtekt
– Da hun begynte å gråte skjønte jeg at jeg hadde gjort noe galt