Hjem Nyheter Norge Innvandrere overrepresentert på kriminalstatistikken i Telemark

Innvandrere overrepresentert på kriminalstatistikken i Telemark

I en analyse utarbeidet av Telemark politidistrikt kommer det frem at forekomsten av volds-, vinnings- og narkotikakriminalitet er betydelig høyere blant personer med innvandrerbakgrunn.

INNVANDRERRAPPORT-_4733541a

Øyvind Aschjem, leder for Alternativ til Vold (ATV) sier til Telemarksavisa at «kanskje kulturell bakgrunn fører til at toleransen blir satt høyere for voldsbruk […]». Videre uttaler han at «[…] det er større risiko for innvandrerbarn å oppleve vold i familien enn øvrige barn.».

I Telemark er drøyt en av ti innbyggere innvandrere, hvor polske, somaliske og irakiske er de største gruppene. Personer fra Somalia, Irak, Kosovo, Serbia og Montenegro er blant topp tre på listen over volds-, vinnings- og narkotikakriminalitet.

Hvert femte barn som er fornærmet i en familievoldssak har innvandrerbakgrunn. Øverst på statistikken er barn fra Somalia, Myanmar, Irak og Iran.

Også blant ungdom er innvandrere overrepresentert i forhold til egen befolkningsstørrelse. Andelen innvandrerungdom som er anmeldt for vold er tre ganger så stor som resten av befolkningen i Telemark.

Kilde:
Familievold høyt representert