Hjem Nyheter Norden Innvandrere truer ansatte i Migrationsverket med vold og voldtekt

Innvandrere truer ansatte i Migrationsverket med vold og voldtekt

1

FLERKULTUR Trusselen mot ansatte på Migrationsverket i Sverige øker stadig. De siste ni månedene har hele 2 875 episoder blitt anmeldt.

Illustrasjonsfoto

Ansatte på Migrationsverket i Sverige føler seg redde på jobb når de håndterer såkalte flyktninger som ankommer landet. De siste ni månedene er det levert inn hele 2 875 anmeldelser som blant annet innebærer vold, trusler, trakasserier, hærverk og forfølgelse. Et trusselbilde som stadig øker.

Eksempelvis ble en kvinnelig ansatt forfulgt og trakassert av en innvandrer som dro kjensel på henne da hun var på vei for å ta toget hjem, i Stockholm. Da hun ba vedkomne om å stoppe fortsatte han å trakassere henne og sa at han visste hun jobbet på Migrationsverket. «Han truet med å kaste meg foran toget», skal kvinnen ha fortalt politiet. Da toget kom skal innvandreren ha repetert at han ville følge med henne hjem. Kvinnen anmeldte ikke forholdet.

En annen kvinnelig ansatt forteller at hun ble oppringt av en aggressiv innvandrer hele 166 ganger på en time, mens en annen forklarer at hun i sommer ble forfulgt og seksuelt trakassert av en innvandrer som plutselig tok tak i henne for deretter å kysse henne i ansiktet. Mannen forsøkte videre å kysse henne på munnen, men kvinnen klarte til slutt å dytte ham vekk.

— Under hendelsen ble jeg helt lammet, jeg var så forvirret at jeg ikke visste hvordan jeg skulle komme meg unna uten at det skulle bli verre, forteller kvinnen.

En annen episode utspant seg i sommer da en innvandrer dukket opp i Migrationsverkets lokaler i Norrland. Mannen som også tidligere hadde opptrådt aggressivt mot Migrationsverkets ansatte truet her med å drepe vaktene før han gikk løs på dem med knyttnever. Ovenfor en kvinnelig ansatt skal mannen ha skreket hore og truet henne med at han skulle finne ut av hvor hun bodde og komme hjem til henne for å voldta henne.

— Han snudde ansiktet mot meg da han uttrykte trusselen, skal kvinnen ha fortalt i politiavhør.

Mannen ble senere dømt til fengsel i ett år for vold og trusler mot tjenestemann.

Kilder:
Migrants Threaten Swedish Migration Board Employees with Rape, Violence
Ringde 166 gånger till kvinnlig anställd och skrek könsord

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
NordenSkjold
NordenSkjold
5 år siden

Et godt råd: Slutt og jobb som asylmadrass og meld dere inn i NMR.