Hjem Nyheter Norge Innvandrerforeldre sender barna ut fra Norge for å vokse opp i hjemlandet

Innvandrerforeldre sender barna ut fra Norge for å vokse opp i hjemlandet

Flere innvandrerfamilier fra bl.a. Nord-Afrika og Midtøsten sender barna ut av Norge for å unngå barnevernet. Ved flere tilfeller kommer barna tilbake til Norge igjen, etter å ha vært i utlandet i flere år.

Barnevernsledere forteller til NRK at i de mest innvandrertette bydelene i Oslo, forsvinner det minst seks barn i året. I realiteten er det snakk om enda flere enn hva man har oversikt over.

 

8xgxhbHsAZi61me7NrvW7QmoBjZ2Hv3Tqy0F493Icdrw

Primærmedisinsk verksted, tilknyttet Kirkens Bymisjon, forsøker å skape samarbeid mellom barnevern og innvandrerforeldre. Barnevernet har sammen med Primærmedisinsk verksted forsøkt å spore opp barn som har forsvunnet, ofte uten hell. Dog er sjansen stor for at de «kommer til et område med mindre sikkerhet», sier Vilde Reichelt, som er fagkoordinator ved senteret.

NRK.no forteller om en mann ved navn Mohammed som er en av mange utenlandske foreldre i Norge som har blitt kontaktet av barnevernet. Han kjenner flere familier fra Nord-Afrika og Midtøsten som har sendt barna ut av landet. Også til områder der det er krig. Nå vurderer han selv å ta barna med seg tilbake til deres hjemland i Midtøsten. Mohammed kjenner også flere familier som har sendt barna sine ut av Norge, for så å fått dem flyttet tilbake etter at de har blitt litt eldre.

Dette fordi de anser barnevernet som en større risiko for sin families sikkerhet, enn situasjonen i deres eget hjemland.

Kilder:
Vil reise til krigssone av frykt for barnevernet
Sender innvandrerbarn ut av landet for å unnslippe Barnevernet