Hjem Nyheter Norge Innvandrergjeng blir IKKE tiltalt for gruppevoldtekt

Innvandrergjeng blir IKKE tiltalt for gruppevoldtekt

 OSLO  Tre afrikanere siktet for å ha brutalt gruppevoldtatt en ung jente i begynnelsen av tenårene flere ganger ifjor sommer, slipper tiltale på grunn av manglende beviser. Nå blir de i stedet tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Offeret, en ung jente tidlig i tenårene fra østlandsområdet, ble ifjor sommer utsatt for en serie brutale gruppevoldtekter på ulike steder i Oslo. Den første voldtekten skal ha funnet sted på et lokaltog fra Oslo S. Totalt skal jenta ha blitt misbrukt i flere timer.

Tre afrikanere på 18, 19 og 21 år ble i fjor september pågrepet og siktet i saken. En fjerde afrikaner på 21 år ble også pågrepet og siktet for medvirkning. Sturla Henriksbø ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser uttalte da at politiet jaktet på ytterligere to–tre personer som kunne betraktes som «medhjelpere».

Leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid, omtalte ifjor høst saken som svært alvorlig og fortalte den var en av de høyest prioriterte sakene hos politiet.

Kari-Janne Lid
Kari-Janne Lid
Dropper tiltale om gruppevoldtekt

Onsdag ble det dog klart at de tre siktede afrikanerne ikke blir tiltalt for gruppevoldtekt. Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller forteller til VG at dette grunner i mangel på bevis. Mennene blir i stedet tiltalt for seksuell omgang med mindreårig.

Statsadvokaten presiserer at dette på ingen måte betyr at offeret lyver, men at de anser at det ikke kan «bevises at det var en gruppevoldtekt».

– Vi mener at bevisene ikke holder for tiltale av gruppevoldtekt. Jeg kan ikke gå inn i detaljer, men det er en helhetsvurdering av samtlige bevis i saken, forteller Schløsser Møller til VG.

Offerets advokat er sjokkert

Offerets advokat, Gunhild Lærum, er både sjokkert og skuffet. Til VG uttaler hun at det hele er vanskelig å forstå med tanke på etterforskningen som er gjort og bevisene som foreligger:

– Ut ifra måten og metodene som ble brukt av flere i fellesskap for å utnytte en ung tenåring, er dette vanskelig å forstå. Mange saker iretteføres hver dag i norske domstoler med langt mindre bevismateriale.

Dersom mennene hadde blitt tiltalt for gruppevoldtekt, kunne de risikert opp til 21 år i fengsel. Strafferammen for seksuell omgang med barn under 16 år, er fengsel i seks år.

Les også:
Ung jente gjengvoldtatt av afrikanere i Oslo
Ytterligere to afrikanere pågrepet i gruppevoldtektssaken
En fjerde afrikaner pågrepet i gruppevoldtektssaken

Kilde:
Kameratgjeng slipper gjengvoldtekttiltale