Hjem Nyheter Norden Innvandrergjeng forsøkte å rane kjøreskole – fikk bank

Innvandrergjeng forsøkte å rane kjøreskole – fikk bank

SVERIGE En innvandrergjeng ble denne uken dømt for ransforsøk mot en svensk kjøreskole i Västmanland i fjor. Ifølge retten ble ranet avbrutt takket være snarrådig handling fra en 69-årig svenske.

trafikskolan-norberg_1
FOTO: Bo Ander/Google Plus

Den 31. oktober i fjor kom tre innvandrermenn inn på kjøreskole i Norberg i Sverige . De var kledd i svart, maskerte og var bevæpnet med en kniv, en hammer og en «pistol-lignende gjenstand». Utenfor ventet en medskyldig i en stjålet fluktbil.

Men ranerne hadde ikke forventet å møte Bo «Bosse» Ander, den 69 år gamle svenske mannen som ble en helt den dagen. Han satt sammen med to andre i kjøreskolens fellesområdet og leste en avis da ranerne stormet inn i lokalet, noe som ifølge rettspapirene skal ha gjort ham «veldig sint».

– Man kan lure på hva jeg tenkte. Jeg var selvfølgelig sint, forteller han til den svenske nettavisen Fria Tider, og ler av seg selv.

– Jeg gikk rett opp til fyren som stod ved døren, det var bare et par meter. Jeg kastet ham ut.

Gjengen ble overrumplet av den 1,92 meter høye 69-åringen. En av gjerningsmennene forsøkte å slå tilbake, men mislyktes.

– Da kom en annen mann. Han slo meg og jeg slo tilbake og han flyktet. Når den tredje fyren ser at de andre flykter, forsvinner han også.

Sammen med to andre fra kjøreskolen tar Bosse opp jakten på ranerne. På gaten utenfor kjøreskolen utfolder det seg en ganske komisk situasjon, der de tre ranerne flykter skrikende i panikk og glemmer helt fluktbilen hvor en sjokkert ranssjåfør bevitner sine venner bli jaget av en sint og stor mann.

Personen i fluktbilen klarer til slutt å plukke opp sine kompanjonger og kjøre avsted. Sammen reiser de fire hjem til en ung svensk kvinne i Norberg hvor de skiftet klær. Ifølge rettspapirene skal kvinnen ha sagt at de fire var tydelig «stresset» av det traumatiske møtet med svensken.

Etterpå skal to av ranerne ha vært dumme nok til å kjøre rundt i Norberg i bilen som ble brukt under ransforsøket. Politiet fikk fort øye på bilen og etter en kort biljakt ender fluktbilen opp i en grøft. Begge mennene ble arrestert.

Etter litt detektivarbeid finner politiet også de to andre gjerningsmennene, samt en femte person som var involvert i planleggingen av ranet. To av ranerne er eritreiske borgere og alle fem er afrikanske innvandre.

Dommen mot gjengen kom på onsdag. Retten bemerker at det var takket være Bosse at ranet ble avbrutt og mislykkede.

Fire av mennene ble dømt for ransforsøk og den femte for medvirkning til ransforsøk. To av dem ble dømt til prøvetid, mens de tre andre fikk samfunnstjeneste. Alle av dem unngikk fengsel og ingen vil bli deportert fra Sverige, selv om de alle er over 18 år.

Kilde:
Gäng försökte råna trafikskola – fick stryk av Bosse, 69