Hjem Nyheter Innvandrerparti kan ha stjålet Socialdemokraternas velgere

Innvandrerparti kan ha stjålet Socialdemokraternas velgere

3

SVERIGE Socialdemokraterna ser ut til å ha mistet innvandrerstemmer til innvandrerpartiet Nyans.

Socialdemokraternas partileder Magdalena Andersson. Foto: Poltikerveckan Almedalen, (CC BY-SA 2.0). Redigert.

Innvandrerpartiet Nyans, som ble registrert av tyrkeren Mikail Yüksel i 2019 for deltakelse i det politiske valg i 2022, ser nå ut til å ha kostet Socialdemokraterna (S) valgseieren i Sverige. Innvandrere ser altså ut til å ville stemme på innvandrere.

Ved riksdagsvalget i 2018 fikk Socialdemokraterna nesten 80 prosent av stemmene fra innvandrertette Rosengård i Malmø, mens øvrige partier fikk 1 prosent. Da innvandrerpartiet Nyans stilte til årets valg fikk Socialdemokraterna bare 45,7 prosent av stemmene, mens «andre partier» har økt til 24,7 prosent.

Yüksel twittret i februar:

«Lignende trender ser man i flere andre innvandrertette områder som Rinkeby i Stockholm, Vivalla i Örebro og lignende. Og det er vanskelig å se noen annen forklaring enn at S-stemmene har gått til partiet Nyans», skriver Fria Tider.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
4 måneder siden

Sossarna har vært partiet for de nye sosialklientene, aka «innvandrerne», slik som Demokratene har vært det i USA. Men når «berikerne» selv danner parti og appellerer til sine rasebrødre og -søstre, går stemmene til dem, noe som viser «in-group preference», altså at en foretrekker egen gruppe og handler i samsvar med det. Tenk om også hvite kunne preferere sine egne i samme grad! Da ville vi kanskje ikke hatt den dysgeniske situasjon vi nå har, i større tettsteder og byer, i Sverige og Norden..

J.H
J.H
4 måneder siden

Innvandrere stemmer på innvandrere og hvite stemmer på det de tror er pro-hvite, igjen sitter venstreorienterte uten venner.

Roger M
Roger M
4 måneder siden

Tenk om hvite også kunne begynt å anse seg som et folk og stemt for det beste for sitt folk, i stedet for å vise sin godhet til mennesker som ikke gir det tilbake. Venstreorienterte forstår ikke at innvandrere ikke vil anse dem som sine egne.