Hjem Nyheter Innvandrervoldsmann kan stå bak dødsfallet av Erik Björkman (22)

Innvandrervoldsmann kan stå bak dødsfallet av Erik Björkman (22)

SVERIGE: Torsdagskvelden den 22. august er Erik Björkman i Uppsala. Det 22 år gamle medlemmet av Sveriegemokratisk Ungdom står på Dragarbrunnsgatan og ventet på taxien som skal kjøre ham hjem fra My Gyros, der han nettopp har vært og spist. Plutselig blir han angrepet av en innvandrer.

Erik Björkman etter mishandlingen.
Erik Björkman etter mishandlingen.

Innvandreren, som i følge vitnebeskrivelser skal være av afrikansk opphav, slår Erik Björkman så hardt at han faller mot bakken og slår hodet i asfalten. En person som befinner seg i nærheten rykker inn for å hjelpe til. Takket være at denne holder fast gjerningsmannen, lykkes Erik med å ta seg inn i taxien, som nå har ankommet. Innvandreren lykkes dog etter en stund med å slite seg løs og fortsetter mishandlingen av Erik, som nå befinner seg i taxien, ved å slå gjentakende slag mot hodet hans.

Tre dager senere, den 25. august, la Erik Björkman ut et bilde på Facebook-siden sin, av det forslåtte ansiktet sitt. Han la også opp en forklarende tekst til bildet, der han blant annet skrev: «Jeg vet at jeg ble mishandlet fordi jeg ser typisk svensk ut. Det føles ikke bra å skrive det, men for en gangs skyld må man være ærlig. Har dere noe imot det, så skriv hvorfor og forklar. Jeg kan ikke skrive ut hele historien her, ikke heller har jeg tid, da jeg har fått hjernerystelse. Det eneste jeg hørte var noen som skrek ‘svenskejævel’».

Den 5. oktober ble Eriks venner uten forvarsel møtt av følgende beskjed på Facebook: «Vår sønn og bror Erik døde i går, den 4. oktober. Sannsynligvis som følger av den alvorlige mishandlingen han ble utsatt for i august. Kjære, fine Erik med sitt store hjerte, sin rettferdighetssans og sin klokskap, å herregud som vi savner ham. Elskede Erik, vi håper du har det fint der du er. Du var for god for denne verden, elskede sønn og bror. Vi elsker deg for alltid».

Under mandagen ble det gjennomført en obduksjon av Erik Björkman. Ifølge opplysninger i Uppsala nya tidning går det dog ikke an akkurat nå å avgjøre hvorvidt dødsfallet er forårsaket av skadene fra mishandlingen. En rettsmedisinsk undersøkelse kommer til å gjennomføres de nærmeste ukene.

Kilder:
Avled efter misshandel i Uppsala
»Svennedjävel» avled efter oprovocerat främlingsvåld