Hjem Nyheter Norge Innvandringen er et pengesluk

Innvandringen er et pengesluk

 INNENRIKS  Statistisk sentralbyrå har gjort en utregning over innvandringens økonomiske kostnader. Resultatet er knusende – innvandringen er langt ifra lønnsom!

Untitled-23

At flerkulturen koster det norske samfunn, er noe vi smertelig får bekreftet hver uke. Nyhetsoppslag om hvordan masseinnvandring «beriker» det norske samfunnet presenteres daglig. Men snakker vi om økonomi og konkrete tall på hva innvandringen koster det norske samfunn, så er det heller sparsomt med informasjon. Vi får snarere til stadighet høre hvor avhengig det norske samfunnet er av innvandringen. Artikkelen publisert av Finansavisen, og gjengitt av Dagbladet, kom således som et frisk pust.

Ifølge tallene presentert av Statistisk sentralbyrå (SSB) så har de offentlige utgiftene overskredet skatteinntektene med 71 milliarder kroner. Noe som tilsvarer 28.000 kroner per skattebetalende arbeider. Økonom og seniorforsker ved SSB – Erling Holmøy uttaler til Finansavisen:

Kostnaden bæres av gjennomsnittsnordmannen over skatteseddelen, eller i form av lavere kapasitet eller kvalitet på ulike velferdstilbud over tid, som blant annet helse og utdanning sier seniorforsker i SSB.

I tillegg til å ha kostet mye, så forplikter også innvandringen store fremtidige utgifter. Forutsatt at skatte- og velferdssystemet ikke endrer seg, så har innvandrerne rettigheter som vil koste 376 milliarder kroner mer enn det de betaler inn via skatter og avgifter.

For hver ikke-vestlige innvandrer Norge tar imot så forplikter staten seg til en fremtidig nettokostnad på 4,1 millioner kroner.

innvandrere

Statssekretær Hilde Singsaas i Finansdepartementet kommenterer dog i en e-post til Dagbladet at: «Vi tar ikke i mot asylsøkere fordi det lønner seg, men fordi vi har forpliktelser til det internasjonale samfunnet og overfor mennesker som trenger beskyttelse».

Når illusjonen om innvandringens økonomiske fordeler knuses og man ikke lengre kan benytte dette som argument så tyr man altså til det medmenneskelige. Nå er det dog slik at i følge en rapport publisert av FN, så lever en milliard mennesker i verden i sult. Uansett hvor grusomt dette er – så kan umulig løsningen på problemet være å frakte alle til Norden.

Ser man dog utelukkende på det rent økonomiske, så er tallenes tale uansett klar – innvandring er ulønnsomt!