Hjem Nyheter Norge Innvandringen vil koste 10 000 kroner ekstra i skatt per person

Innvandringen vil koste 10 000 kroner ekstra i skatt per person

3

MASSEINNVANDRING Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) vil masseinnvandringen til Norge koste 10 000 kroner ekstra i skatt per person hvert år fra 2025.

En viktig årsak er at innbyggertallet vil være dobbelt så stort med ventet innvandring ved utgangen av dette århundret, som det ville ha vært uten innvandring, melder NRK.

– Befolkningstilskuddet som genereres av innvandring fra og med 2016, vil være 4,1 millioner mennesker i 2100, sier forsker Erling Holmøy ved SSB til kanalen.

Ifølge SSB ventes flertallet av innvandrerne å komme fra land i Afrika og Asia, grupper som i dag har lavere yrkesdeltakelse.

– Det er nettopp slik at den innvandringen vi får framover, vil være dominert av folk som betaler vesentlig mindre i skatt enn det de mottar av offentlig, skattefinansiert velferd, enten det er skole, utdanning, pleie og omsorg eller kontantytelser, sier Holmøy, som anslår den ekstra skattekostnaden vil ligge på 10 000 kroner per år per person.

Kilde:
Norway: Immigration to cost 10,000 extra in taxes per person per year

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
5 år siden

Hva masseinnvandringen kommer til å koste kommer helt an på hvordan man regner, men det er ikke så enkelt å beregne dette nøyaktig.

Hvor mye av kostnaden ved økende kriminalitet, økende trygdebudsjetter, økende generelt konfliktnivå, mangelende fokefelleskap med videre kan man tilskrive en økt fremmedkulturell innvandring? Noen vil hevde at all økning skyldes denne innvandring, andre at hovedårsaken finnes i den generelle samfunnsutvikling og at dette ikke har spesielt mye med fremmedkulturell innvandring å gjøre.

Bruker man derimot sunt folkevett så skjønner man ganske enkelt at totalkostnaden vil være svært, svært mye høyere enn det statistisk sentralbyrå her forespeiler.

trackback
5 år siden

[…] Källa: Innvandringen vil koste 10 000 kroner ekstra i skatt per person […]

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

En sak er å beregne kostnadene i form av sosial- og trygdeutgifter, en annen er å kalkulere hva det koster i form av ekstraarbeide for barnehager og skoler, økt kriminalitet og politiinnsats, belastninger på retts- og fengselsvesen, osv. Andre
kostnader kommer i form av svekket tillit oss imellom, utrygghet og svakere bomiljøer med «fargerik» sammensetning, og økt avstand mellom de som omfavner «diversitet» og de som ønsker et Norge som er mest mulig etnisk norsk, osv.