Hjem Nyheter Innvandringskritikere arrestert i Storbritannia – nektes innreise til landet

Innvandringskritikere arrestert i Storbritannia – nektes innreise til landet

UTENRIKS To kjente innvandringskritikere ble nylig arrestert av britiske myndigheter og nektet innreise til landet på grunn av deres politiske meninger.

Foto: Privat

Den amerikanske Youtube-personligheten Brittany Pettibone og hennes østerrikske kjæreste Martin Sellner ble fredag kveld arrestert av britisk politi på en flyplass med beskjed om at paret nektes innreise i landet. Sellner, som er leder for den østerrikske delen av organisasjonen Génération Identitaire, hadde planer om å holde en tale om innvandring i Hyde Park i London ved en nasjonalistisk konferanse.

I en pressemelding skriver den britiske delen av organisasjonen at regjeringen arresterte  Sellner fordi de frykter ytringsfriheten, men at den venstreekstreme regjeringen i landet aldri vil kunne stoppe dem og at hans planlagte tale vil bli lest opp av andre.

Ifølge en journalist som har vært i kontakt med Brittany Pettibone forteller hun at de vil bli holdt fengslet til søndag og deretter bli sendt ut av landet.

Ifølge Pettibone ble hun stoppet av myndighetene fordi hun hadde planlagt å intervjue den britiske innvandringskritikeren Tommy Robinson, som en tjenestemann skal ha hevdet var en «ekstremist».