Hjem Nyheter Europa Innvandringskritisk valgseier i Italia

Innvandringskritisk valgseier i Italia

4

ITALIA Den innvandringskritiske koalisjonen vant valget og vil nå danne regjering.

En koalisjon av flere antietablissementspartier gikk seirende ut av valget sist søndag, mens de globalistiske partiene gikk kraftig tilbake.

Flest stemmer fikk det populistiske og EU-kritiske partiet Femstjernebevegelsen med rundt 32 prosent, mens Lega (tidligere Lega Nord) mottok 17 prosent av stemmene. Lega gikk til valg i en allianse med tidligere statsminister Silvio Berlusconis parti Forza Italia, det nasjonalkonservative Fratelli d’Italia og et nystiftet kristelig demokratisk parti. Sammen har den innvandringskritiske alliansen mottatt rundt 37 prosent av stemmene, hvorpå de nå tar sikte på å styre landet.

Ettersom Lega ble det største partiet i alliansen, mener partilederen Matteo Salvini at han er den som burde lede den nye regjeringen:

– Vi har rett til å styre og det er vår plikt, sa Salvini etter valget.

Den innvandringskritiske lederen har også oppfordret til et nytt Europa som bør bygges rundt mennesker, ikke byråkrati. Lega har lenge profilert seg som det store partiet mot masseinnvandring, men fikk i valget møte konkurranse fra det allierte Forza Italia som lovet å sende hjem de 600 000 ulovlige innvandrerne som har ankommet Italia de siste fire årene.

Det sosialdemokratiske partiet Partito Democratico oppnådde bare 23 prosent, og bekrefter derved trenden med et sosialdemokrati i fritt fall over hele Europa. Partiets leder, og tidligere statsminister, Matteo Renzi, har valgt å trekke seg tilbake etter nederlaget.

Les også:
Italiensk politiker lover å utvise 100 000 innvandrere i året
Italiensk politiker fastbundet og mishandlet av venstreekstremister
NGO-fartøyer smugler afrikanske innvandrere til Italia

4
Delta i debatten

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
V.Lenmann Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
enmann
enmann

hurra

V.L
V.L
V.L
V.L
trackback

[…] mars i år fikk Lega (tidligere Lega Nord) 17,4 prosent av stemmene i det italienske valget. Etter at partiets leder Matteo Salvini ble Italias nye visestatsminister […]