Hjem Nyheter Utenriks Instagram sensurerer #FreeKyleRittenhouse – tillater #KyleRittenhouseIsAMurderer

Instagram sensurerer #FreeKyleRittenhouse – tillater #KyleRittenhouseIsAMurderer

2

SENSUR Instagram sensurerer hashtags som støtter den hvite amerikaneren Kyle Rittenhouse, som skjøt tre antifascister i selvforsvar. Samtidig tillates innlegg som håner Rittenhouse og henger han ut som morder.

17-årige Kyle Rittenhouse står mistenkt for drap etter å ha skutt to kriminelle antifascister til døde. Rittenhouse skal også ha skutt armen på en tredje, i forbindelse med at BLM/Antifa-mobben angrep han. Som Frihetskamp tidligere har konstatert kan man utifra filmklipp fra hendelsen se hvordan Rittenhouse til tross for at han angripes av mobben mens han ligger på bakken, allikevel oppviser en sinnsro og tilbakeholdenhet i sitt selvforsvar.

LES MER: Rittenhouse gjorde ikke noe galt!

Tross dette sensurerer nå Instagram, som er eid av den jødiske Facebookgrunnleggeren Mark Zuckerberg, innlegg som forsvarer Rittenhouse. Både #FreeKyleRittenhouse og #KyleRittenhouseIsAHero blokkeres med begrunnelsen at det «eventuelt ikke følger Instagrams regler».

Instagram sensurerer hashtags som uttrykker støtte for Kyle Rittenhouse. Skjermbilde: Instagram.

Samtidig tillater man hashtags som #KyleRittenhouseIsAMurderer, til tross for at den amerikanske konstitusjonen forsikrer at en person skal anses å være uskyldig inntil det motsatte er blitt bevist i en domstol.

Under hashtagen samles det usmakelige bilder som håner og baksnakker 17-åringen, som til tross for voldsvenstre og deres allierte innen storfinansens medieselskaper forsøker å henge ut som «nazist», virker å være en helt upolitisk ung hvit man.

Innlegg under #KyleRittenhouseIsAMurderer. Skjermbilde: Instagram

Facebook har lenge blitt anklaget for politisk motivert sensur, også på Instagram. Nylig ble selskapets jødiske sjef Mark Zuckerberg avhørt i den amerikanske kongressen, der flere opprørte republikanske medlemmer krevde svar på hvorfor man konsekvent tar vekk konservativt innhold. Zuckerberg påsto derimot at det ikke var tilfellet.

Les også:
AFA og BLM angrep ensom hvit mann – to angripere ble drept!
Rittenhouse gjorde ikke noe galt!
IT-sjefer hardt presset under utspørring i den amerikanske kongressen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
1 år siden

Og sensuren fortsetter…

2
0
Hva synes du? Gi en kommentarx
()
x