Hjem Nyheter Globalt Instagram tvinger Brittany Pettibone til å slette bryllupsbilder

Instagram tvinger Brittany Pettibone til å slette bryllupsbilder

4

1984 Instagram har tvunget den pro-hvite forfatteren Brittany Pettibone til å slette bryllpsbilder. Årsaken er at hennes ektemann er synlig på bildet.

Nylig ble forfatteren og den politiske kommentatoren Brittany Pettibone utestengt fra Instagram i tre måneder, uten noen åpenbar grunn.

En årsak ser imidlertid ut til å ha eksistert, viser det seg. Problemet er at mannen hennes, den østerrikske identitæren Martin Sellner, vises på flere bilder, blant annet på bilder fra bryllupet deres.

Disse bildene ble Pettibone tvunget til å slette. Totalt dreier det seg over hundre bilder.

Sellner ser ut til å ha blitt lagt til en liste over «farlige mennesker», noe som sannsynligvis skyldes det faktum at han mottok en donasjon fra Brenton Tarrant over et år før hans angrep på to moskeer i Christchurch på New Zealand.

På grunn av Tarrants donasjon ble Sellner utsatt for husransakesle av det østerrikske politiet, som senere ble besluttet å ha vært ulovlig og feilaktig. De klarte heller ikke å finne noe som ville binde Sellner til noen form for kriminell virksomhet.

– I Orwells 1984 fins det et uttrykk for å «fordampe» en person. Dette er hva som skjer i dag i den digitale sfæren mot mennesker som Tommy Robinson, Alex Jones og meg selv. Hvert eneste bilde av meg, eller delninger av en video eller artikkel med mitt navn i tittelen blir slettet på Facebook og Instagram, sier Sellner om utviklingen og legger til at nyhetssider har fått sine Facebook-sider slettet for å ha delt lignende innhold.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

To sunne, hvite mennesker – mann og kvinne – på et bryllupsfoto. Finnes det noe vakrere? Og disse vil avle sunne, hvite barn må vi tro og håpe. I jødebolsjevikenes Sovjetunionen var det også vanlig å doktorere bilder, som feks det kjente av bl.a. Stalin sammen med NKVD-sjef Yesov, som falt i unåde og ble «tilintetgjort»/retusjert bort. Han ble henrettet, som så mange som Stalin fikk utrensket i 1930-årenes siste halvdel. Nå følger sosiale media opp denne kreative tradisjonen med å få folk til å «forsvinne», iallfall digitalt.

Katrine
Katrine
2 år siden

Skremmende at dette kan i teorien skje med hvem som helst, så lenge de feil menneskene bestemmer seg for at de vil at du skal forsvinne. Creepy, rett og slett.

Hanne
Hanne
2 år siden

Kan ikke forstå hva som er så galt med å se andre sin kjærlighet på bilder? To flotte hvite mennesker som deler et spesielt øyeblikk under ekteskap.
Er en skam at dette skal bli sensurert!

Tom Kristian
Tom Kristian
2 år siden

Fy faen så sykt. Minner om Stalin som fjernet personer fra historien med å få de slettet fra alle fotografier