Hjem Nyheter Norge Integreringen feiler, viser ny rapport

Integreringen feiler, viser ny rapport

2

STUDIE Integreringen av såkalte flyktninger går dårlig. Ifølge en ny rapport blir innvandrerne mindre integrert, desto lenger de bor i Norge.

Ifølge studien, som er utarbeidet av Frischsenteret, så går integreringen av innvandrere bra de første årene, men etter fem til ti år så snur dog utviklingen. Mange blir da arbeidsledige og ender opp med å gå på trygd.

– I utgangspunktet er det overraskende ettersom forskjellene mellom innvandrere og norskfødte burde bli mindre og mindre jo lengre innvandrerne bor i Norge. Vi finner at det motsatte skjer, sier seniorforsker Knut Røed ved Frischsenteret, som er medforfatter til rapporten.

Forfatterne av rapporten er usikre på hvorfor integreringen feiler, men peker på en rekke hypotetiske forklaringer, som blant annet at innvandrere kan være mer utsatte for nedbemanninger og konjunktursvingninger.

Kilder:
Oppsiktsvekkende rapport om innvandrere i Norge
Studie viser at forskjellen mellom innvandrere og nordmenn øker

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Det som går dårlig er sannsynligvis integreringen av brune og svarte fra Midtøsten og Afrika, mens svensker, dansker, tyskere og engelskmenn nok blir integrert så det holder. Skal vi ikke heller være ærlige og si at disse «fremmedkulturelle» er inkompatible med det som kreves for å fungere i et relativt høyteknologisk samfunn? Når de egentlig er tilpasset forhold i Midtøsten og Afrika, kulturelt og genetisk?

Motstandsmann
Motstandsmann
Svar til  Proverbs 26:11
5 år siden

Da faller heller korthuset sammen. De ser heller verden brenne, enn å erkjenne at de har blitt lurt.