Hjem Nyheter Intel Israel utvikler AI-bot som skal «lære opp netthatere»

Intel Israel utvikler AI-bot som skal «lære opp netthatere»

9

SAMFUNN Et prosjekt hos Intel Israel forsøker å bruke språkprosessering til å identifisere «hatprat» og advare «hatytrende personer» eller forklare «problemet» med deres ytring.

Forskere i Israel og California har laget en online bot som «lærer opp personer som kommer med hatefulle ytringer på internett».

Prosjektet, som ble publisert av forskere fra Intel Israel og Universitetet i California, Santa Barbara, forsøker å redusere fenomenet med «online rasisme og hat» med kunstig intelligens (AI).

– Tidligere forskning har vist at en god måte å håndtere hatprat ikke nødvendigvis er blokkering eller sletting, men responser som prøver å forklare eller forbedre, slik som ‘Jeg forstår at du er sint, men jeg foreslår at du lærer mer om holocaust og rasisme.’.», sa Oren Pereg, en senior AI-forsker ved Intel Israel som var en ledende person i prosjektet, om teknologien.

Forskerne samlet treningsdata fra nettsidene Reddit og Gab, som den jødiske avisen Haaretz mener er kjent for «hatprat og dårlig håndhevelse», som ble brukt sammen med administratorenes respons til «hatytringene».

AI-en indentifiserte «hatprat» korrekt i 80–90 prosent av forsøkene. I bildet i toppen av artikkelen brukes et eksempel hvor «Bruker 2» skriver at «Denne fyren er en jøde, en skitten jøde» hvorpå AI-en svarer at «Språket er veldig støtende. Alle etnisiteter og sosiale grupper fortjener toleranse».

AI-en til Intel Israel kommer dog også noen ganger med dårlige svar som «Hvis du ikke er enig med du, er det ingen grunn til å bruke skjellsord».

AI-ens respons vurderes som 30–40 prosent effektiv, mens menneskers respons vurderes som 70 prosent effektiv.

Les også:
Systemgransker om politisk sensur – hvem står bak?
ADL bak Youtubes nye sensur
World Jewish Congress hyller Youtube-sensuren
Svensk journalist kritiserer Bonniers sensurkampanje
Lederperspektiv #18: (((Sosiale medier))), sensur og farer

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
9 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Jan-Christopher
2 år siden

Om den responderer på den måten er den ikke en AI, kun et program som reagerer på forhåndsinnstilte parametere. En ekte AI responderer logisk og alle vet jo at logikk er rasistisk, antisemittisk og kvinneundertrykkende, m.m. ?

Kim Larsen
Kim Larsen
Svar til  Jan-Christopher
2 år siden

helt enig =)

Grønne
Grønne
Svar til  Jan-Christopher
2 år siden

Du vet ikke hva du snakker om. Dette er ikke teknologi som «reagerer på forhåndsinnstilte parametere».

Marius
Marius
2 år siden

(((Intel)))

Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

Hat er ingen kriminalitet! Ethvert menneske hater og må kunne få lov til å uttrykke hat, kritikk og uenigheter. Lov om hatkriminalitet er helt absurd, og mer absurd blir den også når dens hovedintensjon er å straffe enhver som kommer med kritikk mot jøder og deres virke. Om ikke flere snart begynner å sette foten ned for jødenes sensur og kriminalisering, så kommer fremtiden til å se ganske mørk ut. Sionister som skriker om «Hitler og et totalitært samfunn» bør snart se til de fremmede herrer som de selv tilber, for det er nettopp jødene som innfører et totalitært samfunn… Les mer »

Espen
Espen
2 år siden

Hvem faen tror de at de er? Guds utvalgte?

stig even eide
stig even eide
2 år siden

Jeg håper de ikke får oss på feil fot for da gjør vi kaos med dem. USA,Russland og FRankrike vil ha dem vekk. men vi driter i dem. ISrael er vår unge og hun skal ha en lys fremtid. så lenge vi klarer å ha forståelse at vi nazister ja og de sionister er forbundet med hverandre og vi klare aldri å bli kvitt hverandre.. men dette er sikkert ikke ment for oss skandinavere å de har jo rett de andre i verden må være fredfulle tolerante som adlyder de guds utvalgte i skandianvia å de germanske jødene i israel

Haraldsson
Haraldsson
Svar til  stig even eide
2 år siden

Jødene har siden begynnelsen hatet ikke-jøder, det er vesentlig i deres religion, det står tydelig i deres Talmud. De føler seg overlegne alle andre, selverklærte «guds utvalgte» med retten til å legge verden under seg, tror de. Kristne ledere i gamle tider advarte mot dette satans folk, og selv Jesus i de kristnes bibel jagde dette satans folk ut av templet. Alle var de veldig klar og tydelig på at jødene bedrev virksomheter som var ondsinnet. Det er kun i nyere tid, etter at Cyrus Ingerson Scofield kuppet kristendommen ved å omskrive bibelen at kristne nå tilber dette satans folk… Les mer »

Haraldsson
Haraldsson
Svar til  Haraldsson
2 år siden