Hjem Nyheter Globalt Intel lanserer programvare som sensurerer talechatter i realtid

Intel lanserer programvare som sensurerer talechatter i realtid

3

TEKNOLOGI Teknologibedriften Intel lanserer programvare som skal kunne sensurere talechatter i realtid. Tjenesten som kalles «Bleep» sensurerer rasisme, fremmedfiendtlighet og hvit nasjonalisme.

Presentasjon av programvaren «Bleep». Skjermbilde: YouTube/Intel Software.

Teknologibedriften Intel lanserer programvaren «Bleep» som skal sensurere talechatter i realtid. Hensikten er å skape «et triveligere miljø» for de som spiller dataspill på internett.

Med hjelp av kunstig intelligens (AI) analyserer programmet spillernes lyd og samtale. Deretter kan programmet velge hvilke type ord eller uttrykk som skal sensureres.

Man kan eksempelvis velge å sensurere banneord, men også «rasisme og fremmedfiendtlighet», «hat mot LHBT-bevegelsen» samt «hvit nasjonalisme». Det finnes også en spesiell kategori for ordet «neger», eller «nigger» på engelsk, som går under betegnelsen «N-ordet».

Programvaren inneholder en skyveknapp hvor brukeren kan velge hvor mye av de forbudte ordene som skal sensureres. Brukeren kan justere mellom «ingenting», «lite», «mye» og «alt».

Når programmet fanger opp ord som det har fått i oppgave å sensurere byttes det ut med en pipelyd, eller så dempes det fullstendig.

Intel har sammen med bedriften Spirit AI utviklet programvaren siden 2019. Et nesten ferdig produkt ble nylig vist frem på GDC 2021.

Det forklares at programvaren drives av Intels siste prosessorer og at det samarbeider med operativsystemet Windows for å kunne sensurere alle stemmeapplikasjoner. Dette kan bety at kun datamaskiner med Intels siste prosessorer for tilgang til sensurprogrammet.

– Mens vi forstår at løsninger som Bleep ikke kan ta bort problemet fullstendig, mener vi likevel at det er et steg i riktig retning. Vi gir spillere verktøy for å kontrollere sin opplevelse, sier Roger Chandler fra Intel under presentasjonen.

Programvaren kommer til å lanseres som beta-versjon en gang i løpet av året. Allerede nå finnes programvare som sensurerer brukernavn, skriftlig chattefunksjon og liknende.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
1 år siden

Den jødiske krigen mot folket vårt, vår ytringsfrihet og fundamentale rettigheter i en rettstat eskalerer hver dag og rettighetene våre blir hver dag mer innskrenket. Hvor lenge skal den brede masse finne seg i den jødiske forfølgelse de blir utsatt for? Drap. voldtekter og andre forbrytelser som deres soldater fra Midtøsten og Afrika begår mot våre barn, kvinner og menn sanksjonert av kongen i statsråd øker hver dag og hele landsforræder og forbryterpakket på stortinget applauderer det hele som de har stilt i stand.

Robert
Robert
1 år siden

Kan jeg få en bryter for jøde- og kommunistpropaganda , eller hva med den jødiske frontorganisasjon «BLM», kan jeg få en bryter for anti-hvit hatpropaganda mot hvite menn og kvinner i media eller kan jeg få en bryter hvor jeg kan skru av raseblanding i reklame? Ikke det? Nei, det var det jeg tenkte. Så dette er bare nok et eksempel på anti-hvit, psykologisk krigføring mot vårt folk. Jeg har brukt Intel-prosessorer i en årrekke, men jeg har kjøpt mitt siste produkt fra Intel.

Marius
Marius
1 år siden

Den evige jøden gnir seg i hendene når all form for opposisjon knebles ytterligere.