Hjem Nasjonal kamp Intervju med Haakon Forwald angående hendelsene i Finland

Intervju med Haakon Forwald angående hendelsene i Finland

39

MEDIA Dagbladet har gjennomført et intervju med Haakon Forwald angående Motstandsbevegelsen og hendelsene i Helsinki.

DB_intervju_front

Dagbladet gjennomførte sent mandag kveld et intervju med lederen for Den nordiske motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald, angående organisasjonen og den seneste tidens hendelser i Finland. Intervjuet ble en del av artikkelen med krigsoverskriften «Holdt nynazistleir i Telemark i helga – Fredag døde en mann etter vold under gruppas demonstrasjon i Finland», som ble publisert tirsdag morgen.

Les også: Angående hendelsene i Helsinki

Dagbladet beskriver kort noe av organisasjonens politikk og lenker (av en eller annen merkelig grunn) til Motstandsbevegelsens svenske partiprogram, fremfor det norske. De påstår også, feilaktig, at et sentralt emne på de nylig avholdte kampdagene var hvordan man skulle «knuse homolobbyen». Sannheten er naturligvis en ganske annen; organisasjonen slapp nyheten om at den skulle avholde en demonstrasjon neste sommer under parolen «Knus homolobbyen».

Les også: Kampdagene 2016

I forhold til hendelsene i Helsinki, hvor en 28-årig mann ved navn Jimi Joonas Karttunen hevdes å ha omkommet som følge av skader han pådro seg etter en konfrontasjon med Motstandsbevegelsens aktivister, fremhever Forwald at det er snakk om selvforsvar, og at 28-åringen inngikk i en gruppering som var svært aggressiv.

– Det er ufattelig trist at det gikk som det gikk. Men det er framstilt som om han var en tilfeldig forbipasserende, og det stemmer ikke. Han var veldig aggressiv og spyttet, og var selv delaktig i å sette seg i en slik situasjon.

Forwald understreker videre at detaljene omkring dødsfallet fortsatt er uklare, og at politiet enn så lenge ikke har gått ut med noen dødsårsak.

finland
TIL VENSTRE: Bildet av Karttunen som media sprer. TIL HØYRE: Et nylig tatt bilde fra Karttunens Facebook-profil.

Forwald presiserte også at Karttunen selv tok seg fra stedet etter konfrontasjonen, og ikke ble hentet av ambulanse slik som mediene fremstiller det. Videre understreker han at organisasjonens aktiviteter i all hovedsak gjennomføres uten problemer, men at det av og til oppstår konfrontasjoner med meningsmotstandere.

– I 99 prosent av tilfellene skjer ingenting. Men vi må kunne stå på offentlig sted og dele ut politisk informasjon uten at rabiate meningsmotstandere prøver å stoppe oss.

På spørsmål om hvorvidt noe lignende kunne funnet sted i Norge, uttaler Forwald at det er helt umulig å forutsi, men at organisasjonen konsekvent forsvarer seg ved fysiske angrep.

– Det er helt umulig å si. Vi er ikke en voldelig organisasjon, men ville forsvart oss selv dersom vi ble fysisk angrepet. Vi ville hatt retten på vår side.

Forwald påpeker også at det er langt større sjanse for at noen lignende kunne skjedd med Motstandsbevegelsens aktivister, ettersom det er organisasjonens meningsmotstandere som står for den offensive voldsbruken.

Hele artikkelen kan leses HER.

39
Delta i debatten

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om